Kristinestad är också detta år med i Yles kampanj En miljon soppåsar

22.03.2024

Kampanjbild, en man i grå tröja håller soppåsar i händerna.

Förra året samlade kampanjen nationellt in totalt cirka fem miljoner liter skräp, motsvarande 210 000 soppåsar. Vi uppmanar alla invånare att delta igen och tillsammans snygga upp vår stad! Kampanjen pågår under tiden 15.4–5.6.2024. Målet är att uppmuntra människor att plocka skräp i sin omgivning, minska likgiltigheten gentemot nedskräpning och att fästa uppmärksamhet vid hur man beter sig ansvarsfullt när man rör sig i naturen.

I vår utmanar Yle, för andra gången, alla finländare att samla in en miljon påsar med skräp. En stor skara kommuner och städer, samt en hel rad organisationer och samfund har anmält sig till städtalkot. Kampanjens officiella fadder är Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kampanjen börjar på måndag 15.4.2024 kl. 9 och slutar onsdag 5.6.2024 kl. 20.

Det insamlade skräpet registreras i räknaren enligt i vilken kommun de är insamlade. Räknaren uppdateras en gång om dagen med start 15.4 kl. 9. Förutom en god gärning för det gemensamma är det här alltså också en tävling mellan alla kommuner i Finland. Räknaren hittas på adressen svenska.yle.fi/miljonsoppasar.

Vi meddelar senare om eventuella städjippon som ordnas i Kristinestad.

Bild: Johanna Kannasmaa

Gå till "Aktuellt"