Grannhjälp Commu

Så här kan du fråga efter, hitta och erbjuda hjälp på ett tryggt och enkelt sätt i Kristinestad

Commu är en finländsk applikation som gör det lätt och smidigt att hjälpa och stöda andra. Kristinestad och Commu har som mål att tillsammans bygga en starkare kommun med ökad gemenskap. Kom med i Commu och börja hjälpa! Det är helt gratis att använda Commu.

Via Commu kan du till exempel ta en joggingtur tillsammans, hitta någon att prata med, talkohjälp eller ett reservhem för ditt sällskapsdjur. Du kan också själv erbjuda hjälp, till exempel samåkning, hjälp med snöskottning, kamratstöd eller hjälp med trädgårdsarbete. 

I Kristinestad vill vi som Cittaslow stad satsa på det goda livet och öka gemenskapen för alla våra invånare. År 2024 firar staden 375 år av gemenskap. Gemenskap handlar om att vara tillsammans, stötta varandra och göra världen lite bättre tillsammans. Vi hoppas att alla invånare, föreningar och andra aktörer kan ha nytta av den nya plattformen och hitta nya former av gemenskap via den, genom att t.ex. erbjuda eller be om hjälp. Sprid godheten vidare!

Så här kommer du i gång med Commu

1. Ladda ner Commu till din telefon från din appbutik, dvs. App Store  eller Google Play. Om du vill använda Commu på din dator eller iPad, registrera dig via denna länk.
2. Skapa ett gratis konto med din e-post.
3. Nu kan du hjälpa och begära hjälp! Skapa din egen annons, med vilken du erbjuder eller begär hjälp. Om du inte skapar en annons kan ingen hitta dig på Commu.
4. Tips: du kan också styrka din identitet med dina bankkoder eller mobilcertifikat. På så sätt vet dina grannar att du är en riktig och pålitlig person. Du kan också kontrollera andra personers profiler.

Visste du att också föreningar kan annonsera om sin verksamhet i Commu?

-Läs mera så öppnar vi ett konto också för er organisation.

Hjälp med Commu

Vem har byggt upp Commu? Commu har utvecklats av en grupp unga företagare i Tammerfors. Karoliina Kauhanen, Sami Ekmark och Ronnie Nygren grundade Commu i slutet av år 2021 eftersom de ville göra det lättare att hjälpa och få hjälp. Målet med Commu är att minska ensamhet och marginalisering samt öka gemenskapen och invånarnas möjligheter att klara av vardagssysslorna. Appen är gratis och den är lätt att använda.

 Commu-teamet önskar trevliga hjälpstunder! Om du har frågor eller vill ge utvecklingsförslag, skicka e-post till sami@commuapp.fi eller ring Sami 044 377 4707.

Kom med och öka gemenskapen i Kristinestad och ladda ner Commu!