Servicepunkt

servicepunktens logo.

Öppettider och tjänster

Servicepunkten i Kristinestad (f.d. samservice, samservicebyrån) har öppet vardagar kl. 9-12 och 13-15.

Telefonnummer: 040 152 9971

E-postadress: servicepunkt@krs.fi 

 

 

Tjänsterna hos Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata ändras i Kristinestad den 7.2.2022

I fortsättningen går det inte att boka tid till en rådgivare på DVV på Servicepunkten i Kristinestad. Om du behöver få en tid bokad för personlig rådgivning, betjänas du på servicestället i Vasa eller Björneborg.

Servicepunkten i Kristinestad fortsätter med att ge allmänna råd, hjälpa till i användningen av webbtjänster och ta emot dokument angående DVV:s tjänster. Men det finns alltså ingen personal på plats.

Du kan även sköta flera ärenden elektroniskt - bekanta dig med Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas elektroniska tjänster. Om ditt ärende kräver personlig rådgivning så ska du boka tid till det serviceställe som passar dig.

 

Myndigheternas personal betjänar enligt följande:

  • Folkpensionsanstalten, måndagar (endast med tidsbokning)
  • Arbets- och näringsbyrån (endast med tidsbokning)

För mera information om myndigheternas tjänster vid Servicepunkten, vänligen bekanta dig med deras respektive webbsidor; FPA, AN-byrån.

 

Servicerådgivaren

Av servicerådgivaren får du information om de tjänster som erbjuds vid stadens Servicepunkt, samt kan sköta enklare ärenden.

Du kan t.ex. komma och hämta och/eller lämna in blanketter, boka tid till möten, få hjälp med att uträtta ärenden elektroniskt vid Servicepunktens kunddator, med mera.

 

Staden Kristinestad erbjuder följande tjänster:

  • Kontaktuppgifter till staden i olika ärenden
  • Du kan hämta stadens blanketter
  • Welcome office, ett rådgivningscenter för invandrare i samarbete med Närpes stad med betjäning på svenska, engelska, bosniska, serbiska och kroatiska. Rådgivare Aida Simidzija har kundmottagning torsdagar kl. 9–16.15, tfn 040 566 1572, e-post: welcome.office@narpes.fi