Kristinestads förskola belönades i skrivtävling

07.02.2024

Vinnarna i skrivartävling om hållbar utveckling belönades.

Finlands kommission för hållbar utveckling har ordnat skrivartävlingen ”En hoppfull framtid” som en del av sitt 30-årsjubileum. Vinnarna i tävlingen belönades vid ett seminarium i Helsingfors den 29 januari 2024. I tävlingen deltog cirka 150 bidrag. Syftet med tävlingen var att uppmuntra människor i alla åldrar runt om i Finland att skriva, fundera på sitt förhållande till det omgivande samhället, andra människor och naturen och se på framtiden med mod och hopp.

Kristinestads förskola, bestående av 16 elever kom tillsammans med Evelina von Rabenau på en delad första plats i serien för barn under 7 år. 

Tävlingens beskyddare var doktor Jenni Haukio. Medlemmar i juryn var facklitterära författaren Julia Thuren, textförfattaren Mihkku Laiti, illustratören och serietecknaren Seppo Leinonen samt företrädaren för gruppen De ungas Agenda 2030 Rosa Ihalainen. Bidragen i tävlingen fick vara skrivna på finska, svenska, engelska, enaresamiska, nordsamiska eller skoltsamiska. Deltagarna fick fritt välja texttyp och genre, och de yngsta hade också möjlighet att delta med en teckning eller serie.

Tävlingsbidragen publiceras på webbplatsen kestavakehitys.fi under våren 2024.

Gå till "Aktuellt"