Kestävän kehityksen kirjoituskilpailun voittajat palkittiin

07.02.2024

Suomen kestävän kehityksen toimikunnan järjestämän Toiveikas tulevaisuus –kirjoituskilpailun voittajat palkittiin 29.1.2024 järjestetyssä toimikunnan seminaarissa Helsingissä. Kilpailu toteutettiin osana Suomen kestävän kehityksen toimikunnan 30-vuotisjuhlavuotta, ja siihen osallistui yhteensä noin 150 teosta. Kilpailun tavoitteena oli innostaa kaiken ikäisiä ihmisiä ympäri Suomea kirjoittamaan ja miettimään omaa suhdettaan ympäröivään yhteiskuntaan, muihin ihmisiin ja luontoon sekä rohkeasti unelmoimaan tulevasta.

Kristinestads förskola-esikoulu, jossa on 16 oppilasta, jakoi ensimmäisen sijan sarjassa alle 7-vuotiaat lapset, yhdessä Evelina von Rabenaun kanssa.

Kilpailun suojelijana toimi tohtori Jenni Haukio, ja sen nelihenkisen tuomariston muodostivat tietokirjailija Julia Thuren, sanoittaja Mihkku Laiti, kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Seppo Leinonen sekä Nuorten Agenda2030 –ryhmän edustaja Rosa Ihalainen. Kilpailuun sai osallistua suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja kolmella saamen kielellä. Nuorimmilla oli mahdollisuus osallistua myös kuvalla tai sarjakuvalla, ja tekstilaji oli vapaa.

Kirjoituskilpailuun osallistuneet teokset julkaistaan verkkojulkaisuna kestavakehitys.fi –sivustolla kevään 2024 aikana.

Siirry "Uutiset"-sivulle