April: Lär dig inkvarteringens a och o där hemma

Tjänsterna för att hyra ut bostäder och rum gör det möjligt att säkert och enkelt ta i bruk de onödiga kvadratmetrarna och erbjuda inkvartering åt turister. Samtidigt kan du täcka kostnaderna för boendet.

Besparingar: Som turist sparar du pengar när du bor hos någon som erbjuder privatboende. När du erbjuder ditt hem för turister blir du bekant med nya människor och kan ordna unika upplevelser för dem.

Observera: Att ta hem en främling kan först kännas spännande, men efter goda erfarenheter försvinner spänningen. När du hyr ut en hyresbostad måste du ha tillstånd av bostadens ägare.

Mindre koldioxidavtryck: Om du hyr ut ett rum på tio kvadratmeter fyra månader i året minskar ditt koldioxidavtryck med en procent. Om en miljon finländare gör så här blir besparingen det totala koldioxidavtrycket från 10 000 personer om året. Besparingen uppstår i de material- och uppvärmningskostnader som krävs för att bygga och underhålla bostaden eftersom kostnaderna för det uthyrda rummet delas upp bland flera användare.

Källa: https://www.sitra.fi/sv/projekt/100-smarta-vardagsgarningar/