Dogsitter kurs för unga +13 år

Är du en riktig hundälskare? Bli en Dogsitter med 4H!

Dogsitter kurs för unga +13 år
När? 13-14.4.2024, kl. 10-18 båda dagarna
Var? Finby Stationshus i Närpes. (Deltagare från Kristinestad får skjuts)
Pris: 60€ för medlemmar (medlemmar är olycksfallsförsäkrade) 80€ för övriga (egen försäkring gäller) I priset ingår lunch och tilltugg samt kursmaterial.
Sista anmälningsdag 28.3.2024!
Anmäl dig via din egna 4H-förenings hemsida.

Är du en riktig hundälskare? Kom med och bli en Dogsitter med 4H!
Som Dogsitter kan du ta hand om andras hundar när ägarna t.ex. är på semester, hjälpa till med att rasta hundar samt hjälpa till vid hundutställningar. Kursen passar också dig som funderar på att skaffa en egen hund och vill lära dig mer om dem.

I Dogsitter kursen går vi bl.a. igenom hundraser och rasgrupper, hundens signaler, hur man hanterar hundar, hundens skötsel och utfodring, valptiden, allergier, hundskolning, hundens hälsa, tjänstehundar m.m. Vi går även igenom olika hundhobbyn som t.ex. utställningar, agility, jakt och junior handler.
I kursen lär vi oss också hur man jobbar som en Dogsitter, vi går bl.a. igenom vilka rättigheter och skyldigheter man har som en Dogsitter, lön och försäkringar samt hur man skriver kontrakt.

I kursen jobbar vi mycket praktiskt och får öva med olika hundar och hundraser. Efter kursen får de deltagare som vill jobba som Dogsitter ett datum för en tentamen, i vilken man visar de kunskaper man fått genom kursen. (Deltagare från Kristinestad skriver tentamen i ungdomsgården i Kristinestad). Efter godkänd tentamen har man rätt att jobba som Dogsitter inom 4H. De deltagare som inte vill jobba som Dogsitter behöver inte delta i tentamenstillfället. Alla deltagare får kursmaterialet med sig hem.

Välkommen med på en rolig och lärorik kurs i vår!

Arrangörer: Kristinestads 4H och Närpes 4H
Prisinformation
60€ för medlemmar (medlemmar är olycksfallsförsäkrade) 80€ för övriga (egen försäkring gäller) I priset ingår lunch och tilltugg samt kursma
Arrangör
Kristinestads 4H


Närmaste tidpunkt
kl.
Plats för evenemanget
Finby Stationshus, Närpes
Stationsvägen 14, 64230, Närpes

 
 

Evenemangen importeras automatiskt från Österbottens evenemangskalender