Viddla filmtjänst

Viddla är en streamingstjänst där du kan låna film med ditt lånekort och PIN-kod. 

Så här gör du:

Börja med att välja vad du vill låna. Du kan filtrera utbudet i Viddla på Filmer-sidan genom att välja t.ex. en målgrupp eller en genre. När du har valt film klickar du på pärmen och sedan på 'Spela film'. Välj ditt bibliotek och fyll i lånekortsnummer och PIN-kod. Nu har du lånat filmen för 48 timmar och du kan se den så många gånger du vill under den tiden. Viddla fylls regelbundet på med nya filmer. 

Lånebegränsningar

Du kan låna högst tre filmer per kalendermånad. Biblioteket har budgeterat en viss summa för varje månad, och om den summan är slut kan ingen låna fler filmer innan nästa månad.

Åldersgränser

Precis som biblioteken följer även Viddla de åldersgränser som baserar sig på lagen om bildprogram. Du kan inte låna en film om åldersgränsen inte uppfylls. Du kan läsa mer om åldersgränser på KAVI:s hemsida

Språk

Du kan välja undertextens språk med hjälp av kugghjulet när du tittar på filmen. 

Fortsätta titta på en film

Viddla har ingen särskild inloggningsknapp. Du kan fortsätta titta på en film genom att söka upp filmen, trycka på Spela film-knappen och logga in på samma sätt som när du lånade filmen. Viddla kommer ihåg ditt lån.

Se filmerna på TV

Viddla har ingen app för smart-tv, men kan användas med t.ex. Chromecast eller AirPlay. Du kan förstås också titta på filmerna i din dator eller surfplatta. Här hittar du mera information om hur Viddla fungerar på olika apparater. 

Endast i Finland

Det går inte att se på Viddla-filmer utanför Finlands gränser.