Det goda livet finns i Kristinestad!

19.10.2020

Vad är det som gör en kommun eller stad trivsam att bo i?

Enligt Kommunförbundets färska enkät är de fem viktigaste faktorerna en bra omgivning att bo i, god service, närheten till naturen, säkerhet, samt en bra bostad. Jämfört med tidigare år värdesätts nu faktorerna boendemiljö, närhet till naturen samt säkerhet allt mer.

I en mindre stad som Kristinestad är trygghetskänslan stark och stadens storlek bidrar också till att stärka gemenskapen. Barnfamiljerna uppskattar den trygga uppväxtmiljö som vi kan erbjuda. God service erbjuds för såväl gammal som ung och föreningslivet är mycket rikt. I många fall är avstånden små, det går snabbt att förflytta sig mellan t.ex. jobbet, hemmet och skolan. Bilköer finns helt enkelt inte och det finns goda nätförbindelser för den som vill jobba på distans. Livet i Kristinestad är på många sätt enkelt och lätt.

Du kan välja och vraka mellan att bo i stadskärnan, i en byagemenskap, omgiven av skog och natur, eller med havet som granne. Väljer man att bo i hus kan man antingen bygga nytt eller flytta in i ett existerande, det finns allt från frontmannahus och tegelhus, till trähus med ett par hundra år på nacken. Vill man hellre bo i lägenhet finns det både radhus och våningshus att välja mellan.

Naturen finns hela tiden nära, man behöver inte förflytta sig långt för att komma ut i naturen. Vi har ett flertal naturstigar runt om i kommunen, Bötombergsområdet med sina fem bergstoppar reser sig över det annars så platta Österbotten och havet är vår granne. Karga ytterskär, skyddande skärgård och havsvikar bildar tillsammans en lång kustremsa som löper genom hela kommunen.

Är du fortfarande inte övertygad? Besök vår inflyttarsida för att ta del av några av våra invånares berättelser!

 

Gå till "Aktuellt"