Hyvä elämä löytyy Kristiinankaupungista!

19.10.2020

Mikä tekee kunnasta tai kaupungista viihtyisän asuinpaikan?

Kuntaliiton tuoreen tutkimuksen mukaan asuinpaikan valintaan vaikuttavat viisi tärkeintä tekijää ovat hyvä asuinympäristö, hyvät palvelut, luonnon läheisyys, turvallisuus, ja hyvä asunto. Verrattuna aikaisempiin vuosiin nyt arvostetaan yhä enemmän asuinympäristöä, luonnon läheisyyttä ja turvallisuutta.

Kristiinankaupungin kaltaisessa pienessä kaupungissa turvallisuuden tunne on vahva ja kaupungin pienen koon ansiosta väestön yhteenkuuluvuuden tunne on vahva. Lapsiperheet arvostavat turvallista kasvuympäristöä, jonka voimme tarjota. Hyviä palveluja on tarjolla niin vanhoille kuin nuorillekin ja täällä on hyvin rikas yhdistyselämä. Etäisyydet ovat monesti lyhyitä, ja liikkuminen esim. työn, kodin ja koulun välillä sujuu nopeasti. Autojonoja ei yleensäkään ole ja etätöitä suosiville on tarjolla hyvät verkkoyhteydet. Elämä Kristiinankaupungissa on monella tapaa yksinkertaista ja helppoa.

Asuinpaikkasi voit valita kaupungin ytimestä, kyläyhteisöstä, metsän ja luonnon helmasta tai meren ääreltä. Jos haluat asua omakotitalossa, voit joko rakentaa uuden tai muuttaa jo olemassa olevaan taloon. Kaupungista löytyy rintamamiestaloja ja tiilitaloja sekä parisataa vuotta elämää nähneitä puutaloja. Jos taas mieluummin asut huoneistossa, tarjolla on sekä rivitalo- että kerrostaloasuntoja, joista voita valita.

Luonto on alati läsnä, ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen luonnon ääreen. Kunnassamme on useita luontopolkuja, Pyhävuoren alue, jonka viisi vuorenhuippua kohoavat muuten niin laakean Pohjanmaan yllä, ja meri on naapurimme. Karut ulkoluodot, suojaava saaristo ja merenlahdet muodostavat yhdessä pitkän koko kunnan alueelle ulottuvan rannikkokaistaleen.

Etkö vieläkään ole vakuuttunut? Vieraile muuttosivullamme tutustuaksesi asukkaidemme kertomuksiin!

 

Siirry "Uutiset"-sivulle