Lediga bostadstomter

Bostadstomter namn nya

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristinestad bjuder på det goda livet. Kristinestad erbjuder en avstressande miljö med livsutrymme, ren luft, trygghet och en lugn, god och stimulerande uppväxtmiljö och, vid behov, tystnad. Kristinestad är en förhållandevis liten stad där allt ligger nära till och är bekant: stad som landsbygd. 

Lediga bostadstomter finns på Östra sidan, på Rågatan, i Alesundet i Antila samt i Lappfjärd vid Åsändan. Klicka på tomerna för att få fram mera information. 

Eventuella frågor besvaras av vik. markanvändningschef Lauri Koskinen, 040-356 6450, epost: lauri.koskinen@krs.fi

Visning av tomt sker genom att kontakta Lauri Koskinen 050-350 2736.

Öppna lediga bostadstomter i pdf

Östra sidan  

På Östra sidan bor du nära havet och endast ett stenkast från mataffär, servicestation, fotbollsplan, discgolfbana samt stadens centrum. I närheten finns lekplats för barn, vandringsled och en badstrand. På Drottninggatan har ett nytt bostadsområde öppnats för försäljning år 2019. 

21416 29

 

Rågatan 

På Rågatan finns en tomt avsedd för bostad till salu. Området är ett redan etablerat bostadsområde och fint ställe att bo på. 

Alesundet

På yttre sidan om Kristinestads centrum finns Alesundets fiskarbrygga, där du kan se på solnedgången eller varför inte ta ett dopp? Alesundet ger en underbar fiskarbykänsla, med smala gator och nära till havet. På Alesundet finns även en mattvättningsstation man får använda kostnadsfritt. Avståndet till centrum är ca 2 km längs en slingrande, naturskön väg. 

Antila

Det gamla fiskeläget Antila i Kristinestad har utvecklats till ett bostadsområde där många nya hus har rests. De som bor i Antila uppskattar speciellt platsens lugn. Det är nära till centrum, skolan, simhallen och det finns cykelväg som gör det tryggt för barnen.  

Antila

Lappfjärd - Åsändan

Lappfjärd, där Åsändan finns, är gammal historisk mark. Lappfjärd omnämns för första gången redan 1303 i ett brev skrivet i Stockholm. Idag odlas en stor del av landets matpotatis här. I Lappfjärd finns en av Finlands största landortskyrkor, som rymmer ca 3000 personer. Här njuter du av skogens sus och fågelkvitter.