Kaupunginmuseo Carlsro

Vieraile museossa

Kaupunginmuseo Carlsro on avoinna 
1.6. - 31.8.2024
päivittäin klo 11 - 17
Muina aikoina sopimuksen mukaan.
Huom! Juhannuksena 21. - 23.6.2024 suljettu.

Pääsymaksut
8 € / aikuinen
2 € / nuoret
0 € / alle 7-vuotiaat

Vapaa pääsy
Alle 7-vuotiailla lapsilla, Understödsförening för Carlsro -yhdistyksen jäsenillä, museoiden työntekijöillä, liikuntarajoitteisten avustajilla, pressikortilla sekä Museokortilla.

Jos sinulla ei vielä ole Museokorttia, voit ostaa kortin museon lippukassalta. Lisätietoja Museokortista: museot.fi

Moniin museon tapahtumiin on vapaa pääsy!

Opastukset ryhmille
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Kesto: noin 60 min
Ryhmäkoko: max 20 henkilöä (suuremmat ryhmät jaetaan)
Pääsymaksun lisäksi opastusmaksu: 55 € / ryhmä
Huom! Kristiinankaupungin koululaisryhmille vapaa pääsy museon opastuksiin ja työpajoihin.

Ryhmäkäynnit on varattava etukäteen museon toimiston kautta carlsro@krs.fi. Peruutukset on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 16 mennessä. Peruuttamattomista varauksista peritään täysi maksu.

Museokäynti maksetaan museon kassalle (suosimme korttimaksua). Jos tahdotte laskun, olkaa ystävällinen ja ilmoittakaa laskutusosoite varauksen yhteydessä.

Sijainti
Kaupunginmuseo Carlsro sijaitsee osoitteessa Carlsrontie 181, 64100 Kristiinankaupunki.

Parkkipaikka sijaitsee museoalueen porttien ulkopuolella, osoitteessa Carlsrontie 181. Tarvittaessa auton tai tilausajoneuvon voi ajaa päärakennuksen eteen. Huomaa, että liikuntarajoitteisille tai tilausajoneuvoille ei ole varattu erillistä pysäköintipaikkaa.

Esteettömyys
Museoalueemme ei valitettavasti ole esteetön. Museoalueen rakennuksissa on kynnyksiä ja portaita. Alueen maasto on epätasaista. Rakennuksissa olevat näyttelyt ovat heikosti valaistuja. Huomioittehan, että toistaiseksi Telian liittymä toimii alueella heikosti. 

Infotiski ja lipunmyynti sijaitsevat museon päärakennuksessa – Villa Carlsrossa. Rakennuksen sisäänkäynnin yhteydessä on portaat, ei kaidetta. Ottakaa yhteyttä etukäteen, niin suunnittelemme yhdessä museoelämyksestänne parhaan mahdollisen. 

Alueella on ulkohuussi. Käytämme sadevettä (tai järvivettä) käsienpesuun.

Tietoa Carlsrosta

Kristiinankaupungin kaupunginmuseo Carlsro on Suurjärven rannalla sijaitseva, vuonna 1896 rakennettu kesähuvila. Huvilan on rakennuttanut kristiinankaupunkilainen kauppaneuvos ja laivanvarustaja Carl Alfred Carlström. Carlsro-nimiseksi kutsutun huvilarakennuksen on suunnitellut arkkitehti Fredrik Thesleff

C. A. Carlström menetti huvilan vararikon ja traagisten tapahtumien seurauksena. Huvila huutokaupattiin irtaimistoineen vuonna 1911. Carlsrossa toimi eri yrittäjien nimissä kesähotelli vuosien 1922–1945 välisenä aikana. Rakennus jäi tyhjilleen, kesähotelli toiminnan kannattomuuden takia, vuoteen 1960 asti. 

Carlsron osti kristiinankaupunkilainen Åke Weckström, joka tunnettiin kaupungissa ajurina ja keräilijänä. Å. Weckström perusti rakennukseen museon, joka avasi ovensa yleisölle vuonna 1961. Carlsro on ollut Kristiinankaupungin kaupunginmuseo vuodesta 2002 lähtien. 

Carlsron museoalue kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin (RKY2009) ja Carlsro on suojeltu rakennussuojelulailla toukokuussa 2021.

Enemmän tietoa museon ajankohtaisista tapahtumista ja näyttelyistä linkistä "Ajankohtaista" 

Yhteystiedot

Museon yhteystiedot
Carlsrontie 181
64100 Kristiinankaupunki
carlsro@krs.fi

FB: Carlsro museum
IG: carlsromuseum

Henkilökunnan yhteystiedot
Tarja Aurell
Museonjohtaja
+358 40 848 6550
tarja.aurell@krs.fi

Anna Karhila
Museoamanuenssi
+358 40 8254492
anna.karhila@krs.fi

Riitta Raikio-Söderlund
Kulttuurisihteeri
puh. +358 40 508 5230
riitta.raikio-soderlund@krs.fi