Esiopetus

Suomenkielinen esikoulu sijaitsee Kristiinankaupungin päiväkodissa, Myllybacken, Köydenpunojankatu 1.


Esikoulu

Marjo Sädemaa, 040 5396009

Valmistava esikoulu

Heli Kankaanpää
040 3589834, heli.kankaanpaa@krs.fi

Esiopetus päiväkodissa on osa laajempaa varhaiskasvatuksen kokonaisuutta, joka alkaa jo lapsen aloittaessa päivähoidossa. Päiväkodin esiopetus on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä opetusta ja kasvatusta. Opetuksen tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen tukeminen ennen kouluikää. Tavoitteena on myös tukea lapsen oppimaan oppimisen taitoja sekä oppimisen ilon kokeminen.

Esiopetus perustuu Opetushallituksen hyväksymiin esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin, joiden pohjalta Kristiinankaupungissa on laadittu koko kuntaa koskeva yhteinen opetussuunnitelma. Kristiinankaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma on pohjana päiväkotien omille esiopetuksen opetussuunnitelmille.Kunnan järjestämä lakisääteinen, maksuton esiopetus (neljä tuntia päivässä) on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkamista.

Anomus esikoulusta poissaoloon pdf (147,17 kb)

Esikoulun opetussuunnitelma (pdf 970,26 kb)


Muistattehan hakea aamu-ja iltapäivähoitoa
Esikoululaisilla on mahdollisuus osallistua aamu-ja iltapäivähoitoon: Täydentävä varhaiskasvatus, pdf 140,21 kb

Kuljetus
Ne, joilla on yli 3 kilometrin matka esikouluun ovat oikeutettuja linja-autokuljetukseen. Yhteishenkilö nina.haaranoja@krs.fi Ilmoittautuminen koulukuljetukseen: koulukuljetus pdf (53,62 kb)