Varhaiskasvatus

Hei, ja tervetuloa Kristiinankaupungin varhaiskasvatukseen!

Kristiinankaupungissa on 5 kunnallista päiväkotia, ja tällä hetkellä päivähoidossa on lähes 300 lasta. Kaupungissa toimii myös perhepäivähoitajia omissa kodeissaan sekä ryhmäperhepäiväkoti. Tarjoamme täydentävää varhaiskasvatusta ja iltapäivätoimintaa esi- ja alakoululaisille 1. ja 2. luokalla.

Kristiinankaupungin varhaiskasvatuksessa näemme kaksikielisyyden rikkautena. Kaksikielisyyden edistäminen on läpileikkaava teema kaikessa toiminnassamme. Työskentelemme aktiivisesti luodaksemme hyviä suhteita kieliryhmien välille ja edistääksemme positiivista yhteiskunnallista ilmapiiriä. Haluamme tukea kiinnostusta ja iloa kommunikointiin toisella kotimaisella kielellä. Kaikki Kristiinankaupungin päiväkodit ovat täysin kaksikielisiä, ja jokaisella osastolla on henkilökuntaa jolla on äidinkielenään sekä suomi että ruotsi.

Kristiinankaupungissa meillä on toimintasuunnitelma kielitaidon kehittämiseksi varhaiskasvatuksessa. Kaksikielisyyden tukemiseksi käytämme pedagogista menetelmää, jota kutsutaan transkieleksi.

Näemme, että päiväkodin kaikilla työntekijöillä on keskeinen rooli lasten tukemisessa sosiaalisten ja emotionaalisten taitojen harjoittelussa ja kehittämisessä. Henkilökunnan tulee yhdessä lasten kanssa oppia havaitsemaan ja ratkaisemaan konflikteja rakentavalla tavalla.

Varhaiskasvatus 1.2.2024 alkaen

Kristiinankaupungin varhaiskasvatus siirtyy 1.2.2024 alkaen tuntiperusteiseen päivähoitoon.

Tämä tarkoittaa, että huoltajat anovat päivähoitoa sen mukaan, miten monta tuntia /viikko lapsi tarvitsee hoitoa (eikä päiviä/kuukausi).

Lapsen läsnäolo/poissaolo ilmoitetaan tavalliseen tapaan verkkopalvelun kautta. Tiedot lukitaan viikko etukäteen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Käyttöönössä on mobiilisovelluksen, joka helpottaa läsnäolo- ja poissaolopäivien, päätösten tarkastelua ja uusien hakemusten tekemistä.

Jokaisen lapsen hoitosopimuksen ja laskutuksen perusteena olevat tuntirajat ovat seuraavat:

Tuntia/viikko:             Prosenttia kokopäivämaksusta
1-14 h/viikko                       50 %
15-20 h/viikko                     60 %
21-27 h/viikko                     70 %
28-34 h/viikko                     85 %
vähintään 35 h/viikko         100 %

Tieota varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista 1.8.2024 alkaen löydät tästä: pdf (321,08 kb)

 

Logo som bild

Yhteystiedot

Varhaiskasvatusjohtaja
Annika Heikkilä, 040 5666018
annika.heikkila@krs.fi

Toimistosihteeri
Sarah Kortell, 040 5743116
sarah.kortell@krs.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja
Jennifer Lindqvist, 050 4704509
Silja Tanttari, 040 6886634

 

 

Kristiinankaupungin varhaiskasvatussuunnitelma pdf (692,21 kb)

Meidän kielellistä kehitystä tukeva toimintasuunnitelma pdf (373,45kb)