Esiopetus

Suomenkielinen esikoulu sijaitsee Kristiinankaupungin uudessa päiväkodissa, Köydenpunojankatu 1.


Esikoulu ja iltis

Marjo Sädemaa, 040 5396009

Valmistava esikoulu

Aino Maria Jaakkola, 040 6886634

Esiopetus päiväkodissa on osa laajempaa varhaiskasvatuksen kokonaisuutta, joka alkaa jo lapsen aloittaessa päivähoidossa. Päiväkodin esiopetus on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä opetusta ja kasvatusta. Opetuksen tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen tukeminen ennen kouluikää. Tavoitteena on myös tukea lapsen oppimaan oppimisen taitoja sekä oppimisen ilon kokeminen.

Esiopetus perustuu Opetushallituksen hyväksymiin esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin, joiden pohjalta Kristiinankaupungissa on laadittu koko kuntaa koskeva yhteinen opetussuunnitelma. Kristiinankaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma on pohjana päiväkotien omille esiopetuksen opetussuunnitelmille.Kunnan järjestämä lakisääteinen, maksuton esiopetus (neljä tuntia päivässä) on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkamista.

Anomus esikoulusta poissaoloon

Esikoulun opetussuunnitelma (pdf 965,43 kb)


Muistattehan hakea aamu-ja iltapäivähoitoa?
Esikoululaisilla on mahdollisuus osallistua aamu-ja iltapäivähoitoon.

Esikoululaisten vanhemmat hakevat hoitoa Varhaiskasvatuksen webbportaalin kautta (www.kristinestad.fi ja valitsevat sitten varhaiskasvatus -> webbportaali).

Kuljetus
Ne, joilla on yli 3 kilometrin matka esikouluun ovat oikeutettuja linja-autokuljetukseen. Ilmoitus kuljetuksen tarpeesta voitte jättää https://forms.office.com/r/Xk9SmzJb2u
viimeistään 30.4.2021.

 

Meidän toimintasuunnitelma 2020-2021:

Esikoulun toimintasuunnitelma pdf (kb)