Koululaisten aamu- ja Iltapäivätoiminta 1.6.2024 alkaen

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä vanhemmille erityisen tuen piirissä oleville oppilaille.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen on vapaaehtoista kunnalle. Kristiinankaupungissa aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään varhaiskasvatuksen johdolla kaikkien alakoulujen välittömässä läheisyydessä. Aamu- ja iltapäivätoiminta noudattaa koulujen lukujärjestystä ja järjestetään koulupäivinä klo 7.00–17.00. Toiminta myönnetään yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Koulujen lomien aikana 1. ja 2. luokan oppilaille ei tarjota iltapäivähoitoa.

Näin haet aamu- ja iltapäivätoiminta 1. ja 2. luokan oppilaalle.
1. tai 2. luokalla aloittavat oppilaat voi ilmoittaa aamu- ja iltapäivätoimintaan sähköisesti  Vesan kautta. Valitse lomakepohja "kerho"

HakemuKSEEN

Hakemus tehdään yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Haku lukuvuoden 2024–2025 aamu- ja iltapäivähoitopaikkoihin on avoinna viikoilla 5–11 (2023). Jos lapsi ilmoitetaan ilmoittautumisajan jälkeen tai vasta elokuussa 2024 lukuvuoden alettua, lapsi saa aloittaa jos/kun ryhmässä on vapaa paikka tai aikaisintaan seuraavan kuukauden ensimmäisestä päivästä alkaen.

Valintaperusteet
1. Vain 1. ja 2. luokan oppilaille, joiden molemmat vanhemmat ovat töissä/opiskelevat heidän opiskelu-/työaikansa mukaisesti
2. Etusija annetaan lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea ja lapsille, joiden on tärkeää saada osallistua toimintaan sosiaalisten olosuhteiden kannalta.
3. Erityisopetukseen siirrettyjen oppilaiden osalta tehdään yksilöllinen päätös toiminnan/hoidon järjestämisestä.
4. Jos hakijoiden määrä ylittää tarjolla olevien paikkojen määrän, paikkoja myönnetään ensisijaisesti 1. luokan oppilaille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille, minkä jälkeen paikkoja myönnetään 2. luokan oppilaille arvonnan perusteella.

Huoltajat vastaavat lastensa kuljetuksesta aamu- ja iltapäivätoimintaan ja sieltä pois.

Kristiinankaupunki ja Tiukka

Kantakaupungin koulun oppilaiden aamu- ja iltapäivähoito järjestetään koulussa.
Puh 0403593996, iltiskrs@krs.fi

Lapväärtti

Koulun aamu- ja iltapäivähoito järjestetään Lappfjärd skola -koulun tiloissa.
Puh. 040 587 9389, lappfjardeftis@krs.fi

Härkmeri

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään Härkmeren päiväkodin yhteydessä.
Puh. 040 1831995, kottis@krs.fi

1. ja 2. luokan oppilaiden aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut:
Vain aamutoiminta: 60 euroa/kuukausi
Vain iltapäivätoiminta: 100 euroa/kuukausi
Aamu- ja iltapäivätoiminta: 120 euroa/kuukausi

Elokuulta peritään puolet maksusta. Koulujen lomat, kuukausien pituus tai lapsen läsnäolon määrä ei vaikuta toimintamaksun suuruuteen. Mahdollisista kesäkuun toimintapäivistä ei peritä maksua. Maksuton iltapäivätoimintapaikka myönnetään kehitysvammaiselle lapselle, jos iltapäivätoiminta on kirjattu erityishuoltosuunnitelmaan kuntouttavana toimintana.

Tilapäiset poissaolopäivät
Kuukausimaksu peritään myös satunnaisista poissaolopäivistä, mutta jos lapsi on ollut kauemmin poissa, maksu peritään seuraavasti:

sairauden takia yli kymmenen päivää kalenterikuukauden aikana, 50 % kuukausimaksusta sairauden takia kokonaisen kalenterikuukauden, 0 % kuukausimaksusta muusta syystä osan kuukaudesta, 100 % kuukausimaksusta muusta syystä kokonaisen kalenterikuukauden, 50 % kuukausimaksusta 

Hoitopaikan Irtisanominen
Paikan irtisanominen kesken lukuvuoden tulee tehdä kirjallisesti, ja irtisanomisilmoitus tulee tehdä ennen kuin lapsi lopettaa. Irtisanomisaika on 2 viikkoa. Lapsen tagi jätetään henkilökunnalle lapsen lopettaessa. Kadonneista tageista varhaiskasvatus laskuttaa 10 euroa/kpl. Jos lapsi myöhemmin tarvitsee uudelleen aamu- ja iltapäivähoitoa, hänelle tehdään uusi hakemus ja paikka voidaan myöntää seuraavan kuukauden alusta alkaen.

Mistä ja miten täytät hakemuksen, löydät täältä: pdf (369,40 kb)
Maksut (pdf, 321,08 kb)
Paperilomake, aamu- ja iltapäivähakemus, koululaisten (143,45 kb, pdf)
Application for morning and afternoon activities for school pupils (pdf, 139,33 kb)