Käynnissä olevia hankkeita

På läsande fot

Kristiinankaupunki osallistuu yhdessä usean muun kunnan kanssa ”På läsande fot” -nimiseen lukemista edistävään hankkeeseen. Hankkeella halutaan luoda kuntien välinen pysyvä yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää lukemista ja johon kuuluu mm. varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja kirjaston edustajia sekä toimijoita. Lisäksi luodaan perusta säännöllisesti toistuvalle lastenkirjallisuuden festivaalille.
(09.10.2020) Lisätietoa hankkeesta På läsande fot.

Lafo World Music Festival

Monikulttuurinen musiikkitapahtuma, Lafo World Music Festival tulee osoittamaan Suupohjan rannikkoalueen monikulttuurista tarjontaa. 
Hanke jatkuu 30.9.2021 saakka. Lisätietoa hankkeesta (ruotsiksi).

Kotoutaminen kulttuurin avulla

”Kotouttaminen kulttuurin avulla” on kaksivuotinen hanke, joka alkaa 2019 ja päättyy 2021. Hankkeen perusajatuksena on myötävaikuttaa uusien suomalaisten ja paikallisväestön sosiaaliseen kanssakäymiseen Suupohjan rannikkoseudulla. Toiminnan ytimenä on, että ihmiset tutustuvat toisiinsa, voisivat oppia toisiltaan ja luoda kulttuurin kautta uusia kanssakäymisen perusteita.  Kukoistava monikulttuurinen ilmapiiri luodaan jakamalla omaa musiikin, taiteen, ruoan, käsityön ja tanssin osaamista muiden kanssa ja oppimalla toisten taidoista.
Hankeaika: 1.8.2019-31.7.2021. Lisätietoa hankkeesta (ruotsiksi).

Avoin kunta: toiminnan strateginen uudistaminen asukas keskiössä

Kristiinankaupunki, Riihimäki, Hämeenlinna, Vaasa ja Pedersöre ovat saaneet valtiovarainministeriön rahoituksen yhteiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on kuntapalvelujen ja toimintatapojen pysyvä parantaminen entistä asukaslähtöisimmiksi. Ministeriö on myöntänyt Avoin kunta: toiminnan strateginen uudistaminen asukas keskiössä -hankkeelle runsaan miljoona euron rahoituksen tämän vuoden tammikuun ja ensi vuoden lokakuun väliseksi ajaksi.
Hankeaika: tammikuu 2021 - lokakuu 2022. Lisätietoa Avoin kunta-hankkeesta.

Hanketoimintaa - Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy

Elinkeinokeskuksessa on käynnissä samanaikaisesti monta eri hanketta. Tietoa näistä löytyy elinkeinokeskuksen verkkosivustolta.