Kaupunki, kehitys ja hallinto

vaakuna

Kaupungin verkkosivustolta löydät tietoa Kristiinankaupungista ja siitä, miten kotikaupunkisi toimii.

Saat tietää, missä asioit, kun tarvitset esimerkiksi asuntoa tai tonttia, kaipaat kulttuuria tai liikuntaa, haluat hoitopaikan lapselle tai apua vanhukselle, tarvitset lääkärinhoitoa tai haluat ilmoittaa lapsesi esikouluun tai kouluun.

Merellisessä pikkukaupungissa ja sen maaseututaajamissa voit elää ihmisen kokoista elämää – täällä yhteisöllisyys on voimissaan.

Peruspalvelut ovat lähellä ja kaupungista tarvitsee harvoin lähteä merta edemmäs kalaan. Palvelut, teollisuus sekä maa- ja metsätalous ovat kaupungin elinkeinoelämän ydintä. Pienet paikalliset yritykset pitävät kaupungin arjen pyörimässä. Jos haluat, voit oppia toisen kotimaisen keskellä arkea - jumpparyhmässä, kylätalolla, hiekkalaatikon reunalla tai vaikka kaupan kalatiskillä.

Kaupungin palvelupisteissä halutaan työskennellä niin, että täällä on hyvä elää pienenä, kasvaa isoksi ja jatkaa elämää sen kaikissa vaiheissa.

Kuntalain uudistus paransi kunnan viestintää kuntalaisten kanssa. Määräykset astuivat virallisesti voimaan 1.6.2017. Kaupungin verkkosivusto kehitetään kommunikoiviksi.

Kaupungin strategiaa 2020 päivitettiin vuonna 2015 tulevaisuuden kehityssuunnan linjaamiseksi. Strategia pohjautuu aikaisempaan laajaan selvitykseen, johon kaupunkilaiset osallistuivat aktiivisesti.

Kristiinankaupungissa historia ja nykyaika kohtaavat rakentavasti. Olet tervetullut mukaan kehittämään kotikaupunkiasi!

 

Kaupungin yhteystiedot ovat:

Kristiinankaupunki
PL 13
64101 Kristiinankaupunki

sähköpostiosoite: kristiinankaupunki(a)krs.fi
Puhelinvaihde: +358 6 2216 200 tai +358 6 2218 411 

Henkilökunnan sähköposti: etunimi.sukunimi(a)krs.fi