Kaupunginjohtajan tervehdys

Kristiinankaupunki  - täällä elämme hyvää elämää

Kristiinankaupunki on luonnonaarre, jossa puukaupunki kohtaa maaseudun, aaltoileva meri tuoksuu, metsät ja pellot kipuavat merestä maalle. Kaikkea ympäröi suurenmoinen luonto, joka tarjoaa mahdollisuuden metsästykseen ja kalastukseen, omaan kasvimaahan, luonnonmarjojen ja sienten keräämiseen sekä puhtaaseen veteen. Raikkaampaa ilmaa et ole koskaan hengittänyt etkä parempaa hanavettä juonut.

Uskomme vahvasti tulevaisuuteen. Investoimme päiväkoteihin ja kouluihin. Kaupungissamme on sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen koulu ensimmäiseltä vuosikurssilta aina lukioon saakka. Peruskorjaamme ja laajennamme vanhustenhuoltoa.  Kaupunkimme monipuolinen elinkeinoelämä käsittää kaikkea maailman johtavista yrityksistä paikallisesti toimiviin yhden henkilön yrityksiin. Kristiinankaupunki tunnetaan markkinoistaan ja perunoistaan. Kesämarkkinamme ovat Suomen tunnetuimpia markkinatapahtumia ja niiden kävijämäärä on noin 65 000 henkilöä. Sanotaan, että joka kolmas ruokaperuna maassamme tulee Kristiinankaupungista.

Mutta täällä on myös haasteita. Väestömme vanhenee ja vähenee. Tämä vaikuttaa elinkeinoelämäämme, jossa rekrytointi on ajoittain haastavaa.  Täällä on mahdollisuus saada työtä monilta aloilta ja sektoreilta. Tulevia haasteita niin täällä kuin muissakin kunnissa, ovat sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sekä maakuntauudistus.

Monen vuoden ajan suuremmassa kaupungissa asuneena arvostan Kristiinankaupungissa palvelujen läheisyyttä. Arvostan yksinkertaista ja mutkatonta asiointia.  Pienten lasten vanhempana pidän tärkeänä asiana myös turvallisuutta.

Mutta Kristiinankaupungin todellisena kultajyväsenä näen kuitenkin kaikki täällä asuvat ja toimivat ihmiset. Olette tärkeitä tämän päivän Kristiinankaupungille ja roolinne tulevaisuuden Kristiinankaupungissa on merkittävä. Olette kuntamme lähettiläitä, jaatte tietoa Kristiinankaupungista muille ja tuotte kaupunkiin ystäviltänne ja liiketuttaviltanne saamianne ideoita ja ehdotuksia. Yhdessä muodostamme Kristiinankaupungin. 

mila3

Mila Segervall
Kaupunginjohtaja

mila.segervall(a)krs.fi
Puh. 040 525 8523