Pyhän Olavin reittiin kuuluvat tiet ja kadut merkitään Kristiinankaupungissa

16.05.2023

Pohjanmaalla Kokkolasta Kristiinankaupunkiin kulkevaa Pyhän Olavin pyhiinvaellusreittiä on kehitetty vuodesta 2019 alkaen. Pohjanmaan läpi kulkeva n. 500 km:n reitti muodostuu 21 päiväetapista. Kolme etappia kulkee Kristiinankaupungin läpi.

Tavoitteena on ollut Pohjanmaan pyhiinvaellusreitin yhdistäminen norjalais-ruotsalaiseen Pyhän Olavin reittiin, jonka päätepisteenä on Norjan Trondheim. Reitistä tulee siten pohjoisin Euroopan neuvoston sertifioima kulttuurireitti.

Pyhän Olavin reitti on maailman pohjoisin pyhiinvaellusreitti, joka kulkee idästä Selkämereltä länteen Atlantille.

Kristiinankaupungin kautta kulkevat tiet ja kadut merkitään

Reitin 21 päiväetapista kolme kulkee Kristiinankaupungin kautta. Ne etapit kulkevat Siipyystä Henriksdaliin, Henriksdalista Kristiinankaupungin keskustaan ja Kristiinankaupungista Kaskisiin.

Kristiinankaupungissa merkitään seuraavat tiet ja kadut, joiden kunnossapidosta kaupunki huolehtii:

Pohjoistie, Ulveksentie, Mäkipolku, Eteläinen Lapväärtintie, Uudensillantie, Svidintie, Pietari Brahenkatu, Rautatienkatu, Tervahovintie, Kauppatori, Raatihuoneenkatu, Läntinen Pitkäkatu, Miilukuja, Itäinen Pitkakatu, Käydenpunojankatu, Vanha Närpiöntie ja Carlsrontie.

Joka lähtö- ja päätepisteeseen asennetaan lisäksi opaste, jossa on tietoa kyseisestä etapista ja reitistä.

Lue lisää (ruotsiksi) Pyhän Olavin Pohjanmaan pyhiinvaellusreitistä osoitteessa https://stolavostrobothnia.fi 

 

Pyhän Olavin Pohjanmaa -hanke on saanut rahoitusta Aktion Pohjanmaa ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Svenska Kulturfondenilta ja Harry Schaumanin säätiöltä. Hankkeen omistaja on Kruunupyyn Kvarnen kuntayhtymä ja osatoteuttajina toimivat KulturÖsterbotten ja Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy.

Siirry "Uutiset"-sivulle