ÖVPH: Kotihoidon etähoivapalvelu laajenee käyttöön Kristiinankaupungissa

19.09.2023

Pohjanmaan hyvinvointialue tiedottaa:

Alvar-etähoiva on ollut käytössä osassa Pohjanmaan kunnista jo jonkin aikaa. Kuvapuhelimen välityksellä tuetaan itsenäistä pärjäämistä kotona, edistetään ikäihmisen sosiaalista elämää sekä toimintakykyä ja kuntoutumista. Kotihoidon asiakkailla on nyt myös Kristiinankaupungissa mahdollisuus saada käyttöön etähoivapalvelu. Palvelu otetaan käyttöön Kristiinankaupungissa syyskuun aikana.

– Tavoitteena on saada 12 asiakasta mukaan alkuvaiheessa. Olemme kuulleet hyviä kokemuksia muilta ja uskon, että myös Kristiinankaupungista löytyy kiinnostuneita, kertoo palveluesimies Britt-Mari Kaarre.

Etähoiva tarkoittaa kotiin sijoitettavaa tablettitietokonetta, jonka kautta hoitohenkilökunta on yhteydessä asiakkaaseen. Asiakkaalle soitetaan videopuhelu hoito- ja palvelusuunnitelman sekä tarpeen mukaan, aina ennalta sovittuun aikaan. Asiakkaan on helppo käyttää tablettitietokonetta, koska puhelu käynnistyy automaattisesti, kun hoitaja soittaa.

– Puheluilla voidaan tukea asiakkaan itsenäistä selviytymistä ohjaamalla arjen toimintoja. Voimme esimerkiksi varmistaa, että asiakas on ottanut lääkkeet, ruokaillut sekä tarvittaessa neuvoa terveyteen liittyvissä asioissa. Omaislinkin kautta omainen voi olla yhteydessä läheiseensä, kertovat teknologialähettiläät Mikaela Bärs-Sunabacka ja Felicia Nisula.

Etähoivaa tarjotaan perinteisten palveluiden rinnalle.

– Kotikäynnit jatkuvat kyllä, tämä on vain yksi kotihoidon muodoista. Asiakkaalla voi olla sekä etähoiva- että kotikäyntejä. Hoidontarpeet vaihtelevat ja siksi palvelua tarjotaan yksilöllisen tarpeen mukaan, kertoo koordinoiva palveluesimies Charlotta Walberg.

Tulevaisuudessa etähoivapalvelu tarjoaa myös erilaista viriketoimintaa yhä useammalle.

Lisää aiheesta Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivustolta.

Siirry "Uutiset"-sivulle