Kristiinankaupunki saa 137 000 euroa vihreiden teollisuusalueiden kaavoitusta varten 

20.05.2024

Ympäristöministeriö myönsi 3.5.2024 huomattavan avustuksen KristinaEco-hankkeille, joiden tavoitteena on kaavoittaa Kristiinankaupunkiin uusia teollisuusalueita vihreää teollisuutta varten.  

KristinaEco-hankkeisiin sisältyvät seuraavat kolme osa-aluetta: 

  1. uuden teollisuusalueen kaavoittaminen, jonka tulee soveltua myös kemiallista teollisuutta, kuten vetykaasua, eli Power-2-X:ää varten,  
  2. selvitys ja kaavoitus liittyen yhteyteen Karhusaaren sataman ja pohjoisen teollisuusalueen välillä,
  3. uusi teollisuusalue Karhusaaren sataman yhteyteen. 

Hankkeiden puitteissa on varsinaisen kaavoitustyön ohella budjetoitu varoja myös luonto-, maaperä- ja arkeologisia selvityksiä sekä hiilensidontaan liittyviä laskelmia varten.  

Myönnetyt varat ovat käytettävissä 15.11.2025 saakka. Hankkeen hyväksytyt kustannukset saavat olla korkeintaan 197 000 euroa. Kaupungin omarahoitusosuus on 59 100 euroa. Kaupungin todellisista kustannuksista korvataan enintään 137 900 euroa, mikä vastaa 70 % hyväksytyistä kustannuksista.  

- Ympäristöministeriön myöntämä suuri määräraha kertoo siitä, että Kristiinankaupungissa tehdään asioita oikein. Valtion rahoituksen turvin voimme nopeammin toteuttaa vihreään siirtymään liittyvää työtämme, mikä hyödyttää sekä ihmisiä että ympäristöä, toteaa kaupunginjohtaja Mila Segervall. 

Ympäristöministeriö katsoi, että kaavoituskoordinaattori Markku Niskalan ja hankkeenvetäjä Pertti Miettusen laatima hakemus on toteuttamiskelpoinen, tehokas ja merkityksellinen vihreän siirtymän kannalta.  

- Pelkästään se, että ympäristöministeriö hyväksyi KristinaEco-rahoituksen, on suuri voitto Kristiinankaupungille, sanoo Business Kristinestadin edustaja Pertti Miettunen. Ministeriöllä on erittäin korkeat kriteerit ympäristörahoituksen myöntämiselle, joten nyt olemme saaneet tunnustuksen siitä, että KristinaEco-hanke todellakin edistää vihreää siirtymää Kristiinankaupungissa, hän jatkaa.  

 

Lisätietoa KristinaEcon hankkeista: 

Circular Bio-Economy in Kristinestad 

Industrypark KRS

 

Mila Segervall, kaupunginjohtaja, mila.segervall@krs.fi, 040-525 8523 

Markku Niskala, kaavoituskoordinaattori, markku.niskala@krs.fi, 040-847 7400 

Pertti Miettunen, hankevetäjä, Business Kristinestad, pertti.miettunen@krs.fi, 040-773 7648 

Siirry "Uutiset"-sivulle