Kristiinankaupungille myönnetty 91 200 euron avustus lapsen tuen edistämiseen

12.05.2022

Elokuun alusta lähtien varhaiskasvatusiässä olevien lapsien oikeus tukeen vahvistuu. Myönnetty avustus on yhteensä 34 miljoonaa euroa, josta 91 200 euroa myönnettiin Kristiinankaupungille. Tuen on myöntänyt opetusministeri Li Andersson varhaiskasvatuslain mukaisen tuen uudistamiseen.

Avustuksen avulla varhaiskasvatus pystyy palkkaamaan henkilöstöä sekä panostamaan henkilöstön koulutukseen ja monialaisen ja –ammatillisen yhteistyön kehittämiseen. Lain muutoksen myötä varhaiskasvatukseen osallistuvalla lapsella on oikeus yksilölliseen tuen saamiseen. Valtionavustus on osa Oikeus oppia -laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelman toimeenpanoa.

- Varhainen puuttuminen on ratkaisevaa monen lapsen terveen kehityksen kannalta. Hankeavustuksen ansiosta voimme palkata varhaiskasvatukseen erityisopettajia sekä tukihenkilöitä. Myös henkilöstö tulee saamaan lisäkoulutusta siitä, miten voimme ottaa käyttöön uuden lakisääteisen kolmiportaisen tuen varhaiskasvatuksessa. Työskentelemme päivittäin aktiivisesti luodaksemme edellytykset hyvin toimivalle lapsiryhmälle ja laadukkaalle pedagogiselle toiminnalle, sanoo Kristiinankaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Annika Heikkilä.

Tämän kautta lapset saavat kohdistettua tukea, joka vähentää ahdistuneisuutta lapsiryhmissä, joka lisää oppimiskykyä, turvallisuuden tunnetta sekä viihtyvyyttä. Sen lisäksi luodaan ja turvataan toimivia malleja, rakenteita sekä rutiineja ulkopuolisiin yhteistöihin.

Lue myös opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote Lapsen oikeus tukeen vahvistuu elokuussa – uudistuksen edistämiseen 34 miljoonaa euroa

Lisätietoja

Varhaiskasvatuksen johtaja, Annika Heikkilä
Puh. 040 566 6018
annika.heikkila@krs.fi

Siirry "Uutiset"-sivulle