Kaupunginhallituksen päätöksiä 20.5.2024

21.05.2024

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 20.5.2024 käsittelemään esityslistalla mainitut asiat. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy tästä.

Kokouspöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivustolla, kun se on valmis.

Kokouksessa päätettiin muun muassa seuraavat asiat:

Elinvoimaisuuden palvelualueen talousarvion seurantaraportti 3/2024

Kristiinankaupungin hallintosäännön mukaan elimien tulee seurata budjettitulosta joka kuukausi. Elinvoimaisuuden palvelualue raportoi suoraan kaupunginhallitukselle. Palvelualueen johtajan ja tulosalueiden vastuuhenkilöiden tulee seurata budjetin ja asetettujen tavoitteiden toteutumista ja laatia säännöllisesti seurantaraportteja.

Elinvoimaisuuden palvelualue on 30.4.2024 mennessä käyttänyt 38,2 % budjetoiduista varoista, mikä on samalla tasolla kuin aikaisempina vuosina vastaavana ajankohtana. Poikkeuksena on kustannuspaikka ”työkyvyn ylläpitäminen”, joka edelleen on samalla tasolla, 118 %, kuin maaliskuun seurannassa, johtuen henkilökunnan Smartum-etujen ja työterveyshuollon yleisten maksujen maksamisesta tammikuussa.

Kaupunginhallitus merkitsi seurantaraportin tiedoksi.

Talouden tasapainottamistyöryhmän loppuraportti

Kaupunginhallitus 22.1.2024 § 5 asetti työryhmän, jolle annettiin tehtäväksi esitellä kaupunginhallitukselle huhtikuussa 2024, miten taloutta saadaan tasapainotettua 600 000 eurolla ja miten toimintaa voidaan tehostaa vuodesta 2025 lähtien. Työryhmän loppuraportti on nyt valmis, ja löytyy tästä: https://kristiinankaupunki.tweb.fi/ktwebscr/epj_attn_tweb.htm?+id=97217

Työryhmä on käynyt läpi jokaisen palvelualueen toimintaa talouden ja toiminnan tunnuslukujen valossa ja pyrkinyt löytämään keinoja toiminnan tehostamiseen. Työryhmän tavoitteena on ollut löytää tasapainottamistoimenpiteitä ja myös pidemmän aikavälin toimenpiteitä. Työryhmä ei esitä ainoastaan tasapainottamistavoitteeseen tarvittavia keinoja vaan esittelee vaihtoehtoja poliittisille päättäjille pohjaksi vuosien 2025-2027 talousarviot ja suunnitelmatyön valmistelulle.

Sen jälkeen, kun kaupunginhallitus käsitteli työryhmän asettamista, on ensi vuoden tulo-odotukset tarkentuneet. Ensimmäisten kehysriihen jälkeisten vuodelle 2025 julkaistujen valtionosuus- ja verotuloarvioiden perusteella vaikuttaa, että tasapainottamistarve ei enää ole 600 000 euroa vaan on alempi. Laskelmat tarkentuvat syksyn budjettiriihen jälkeen. Lopulliset valtionosuuspäätökset vahvistetaan vuosittain joulukuun viimeisinä päivinä.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi työryhmän loppuraportin.

Kristiinankaupungin kaupungin liputusohjeet

Kristiinankaupungin kaupungilla ei ole aikaisemmin ollut erillisiä liputusohjeita, vaan se on noudattanut sisäministeriön ohjeita liputuspäivistä ja -ajoista. Sisäministeriön ohjeiden lisäksi kaupungilla on hyväksytyt suruliputusohjeet (henkilöstöjaoston päätös 1.11.2021 § 28) ja kaupunki liputtaa Pride-lipulla kesämarkkinoiden aikana.

Nyt laadittuihin liputusohjeisiin on koottu kaikki liputukseen liittyvät tiedot samaan asiakirjaan. Ohjeet noudattavat melko pitkälti kaupungin nykyistä käytäntöä. Yksi lisäys on, että kaupunki liputtaa EU:n lipulla raatihuoneella Eurooppa-päivänä.

Kaupunginhallitus hyväksyi liputusohjeet, jotka voidaan lukea tästä.

Kaupunginhallitus teki seuraavan lisäyksen liputusohjeisiin:

Liputus on sallittua myös sellaisina päivinä, joita ei mainita ohjeissa. Liputtaminen on hieno ja arvokas tapa näyttää iloaan ja korostaa syytä juhlaan. Liputtaminen on myös arvokas tapa osoittaa kunnioitusta tai kertoa surusta. Liputtamista ei tarvitse arkailla, lipun voi nostaa salkoon jo pienemmästäkin syystä.

Suruliputusta koskevaan kappaleeseen tehtiin seuraava lisäys: Kuolemantapauksen sattuessa kaupungin oppilaiden keskuudessa, kyseinen koulu suruliputtaa.

Siirry "Uutiset"-sivulle