Katsahdus koulujen menneeseen lukuvuoteen ja sen teemaan "Kaksikielisyys on rikkaus"

Katsahdus koulujen menneeseen lukuvuoteen ja sen teemaan "Kaksikielisyys on rikkaus"

13.05.2022

Lukuvuosi lähestyy loppuaan, ja on aika tehdä katsahdus menneeseen vuoteen. Lukuvuoden 2021–2022 teemana on toiminut ”Kaksikielisyys on rikkaus”. Teema on näkynyt Kristiinankaupungin suomen- ja ruotsinkielisien koulujen arkipäivässä läpi vuoden eri ohjelmien muodossa.

Henkilökunnan välinen suunnittelu yhteistyön toteutuksesta käynnistyi syksyllä ja teema näkyi pian koulujen arjessa. Koronatilanne pisti tosin hetkellisesti kapuloita rattaisiin, ja pakotti etenkin lukion ja yläasteen ryhmiä perumaan ohjelmiaan sekä tapaamaan etäyhteydellä. Mutta kevätlukukauden aikana ryhmät pystyivät taas tavata henkilökohtaisesti. Ryhmät ovat koostuneet lukuvuosittaisista luokista suomen- ja ruotsinkielisissä kouluista.

Ala-asteen oppilaat ovat saaneet iloita eri ohjelmista kuten aamukävelyistä Kristiinakentällä sekä yhteisistä ongelmanratkaisutilanteista. Oppilaat ovat myös saaneet muun muassa kirjoittaa päiväkirjaa arkipäivistään ja harrastuksistaan sekä tehdä esityksiä kansallispäivistä, kuten Ruotsalaisuuden päivästä ja Kalevalanpäivästä. Yläasteella on pidetty projektipäiviä yrittäjyydestä sekä kierrätyksestä ja lukioryhmät saivat mahdollisuuden käydä tapaamaassa kaupungin yrityksiä, ja ovat sen lisäksi suunnitelleet syksylle matkaa budjetteineen ja kuljetuksineen.

Toimimalla yhdessä, tutustumalla toisiinsa ja toistensa kieleen ovat kaupunkimme koulujen oppilaat, ja henkilökunta voineet edistää rikastuttavaa kaksikielisyyttä.

Lue myös Kristiinankaupungin koulut panostavat kaksikielisyyteen tämän lukuvuoden teemalla

Siirry "Uutiset"-sivulle