Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna – tule mukaan!

Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna – tule mukaan!

17.05.2024

Valtakunnallista Lähiruokapäivää juhlitaan tänä vuonna kaksi päivää, 7.-8.9.2024. Ilmoittautuminen Lähiruokapäivän tapahtuman järjestäjäksi on nyt avoinna!

Lähiruokapäivänä juhlistetaan kotimaista ruoantuotantoa ja maaseutua ympäri Suomen. Lähiruokapäivä on tarkoitettu kaiken kokoisille ja näköisille tuottajille, tiloille, puutarhoille, palveluille, ruoka-alan ammattilaisille, yrittäjille sekä jatkojalostajille, jotka työskentelevät suomalaisen lähiruoan parissa. Lähiruokapäivä on muutakin kuin ruokaa, joten mukaan toivotaan myös maaseudun elämysmatkailun tuottajia sekä muita toimijoita, aina yhdistyksiä ja seuroja myöten.

Voit järjestää oman Lähiruokapäivän tapahtumasi yksin tai yhdessä esimerkiksi lähipiirin muiden toimijoiden kanssa. Lähiruokapäivään osallistuminen tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua lähiruoan ammattilaisiin ja muihin maaseudun toimijoihin pintaa syvemmältä. Lähiruokapäivä on myös mainio tilaisuus myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille sekä tuoda esiin maaseudun palveluita ja elämyksiä. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat ylpeyden aihe!

Lähiruokapäivään osallistuneiden kohteiden määrä on kasvanut vuosi vuodelta tapahtuman kasvaessa ja kehittyessä. Tänä vuonna Lähiruokapäivää juhlitaan kokonainen viikonloppu, jotta mahdollisimman moni pääsisi tutustumaan lähiseudun ruoantuottajiin ja palveluntarjoajiin. Tapahtumajärjestäjät pitävät ovensa auki vieraille lauantaina 7.9. sekä halutessaan myös sunnuntaina 8.9. Lauantai toimii Lähiruokapäivä-viikonlopun päätapahtumapäivänä, jolloin kaikki Lähiruokapäivän tapahtumajärjestäjät toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Viime vuonna ovensa avasi 314 yritystä ja tilaa ympäri Suomen. Pistetäänkö jälleen paremmaksi?

Miksi kannattaa ilmoittautua jo nyt?

Ilmoittautuessasi mukaan hyvissä ajoin saat täyden hyödyn Lähiruokapäivän valtakunnallisesta markkinoinnista. Pääset myös tilaamaan maksuttoman Lähiruokapäivän materiaalipaketin, kun ilmoittaudut mukaan 16.8.2024 mennessä. Materiaalipaketti sisältää muun muassa kyltin, ilmapalloja ja huomionauhaa, jotka auttavat virittäytymään Lähiruokapäivän tunnelmaan.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle