Kristiina-villapaita kilpailu

Sinä innokas neuloja eli vartailla kutoja,

ota vastaan

VILLAPAITA HAASTE

Osallistu Kristiinankaupungin kaupungin 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julistettuun Kristiina-villapaita kisaan!

Innostamme ja aktivoimme lähiseudulla asuvia tai täältä kotoisin olevia harrastajaneulojia suunnittelemaan ja neulomaan ainutlaatuisen käsin neulotun Kristiina-villapaidan.

Paidan tulee peilata ja ilmentää jollakin tavalla alueen rikasta kulttuurista perintöä, mutta samalla elää tässä ajassa. Haasteen vastaanottajalle suosittelemme tutustumista Pohjanmaan alueen rikkaaseen tekstiiliperintöön esim. kirjallisuuden ja alueen eri museoiden kokoelmien välityksellä.

Villapaidan tulee olla itsenäinen ja omaperäinen työ, jonka prosessi on yksilösuoritus eikä työryhmän aikaansaama.

Villapaidan tulee olla valmistettu 100 % villasta, ja sen tulee olla pääosin neulottu, mutta se voi sisältää myös muita lankatekniikoita. Villapaita tulee toteuttaa materiaaleista, joita on helposti saatavilla.

Aikataulu

Kilpailuaika 1.2.2024-31.10.2024. Näyttely ja äänestys pidetään marraskuussa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.5.2024. Ilmoittautumiset helbe.pajari@krs.fi tai 0504645560. Ilmoittautumisen jälkeen saat tietoa kilpailun säännöistä.

Palkinto: kunniaa ja 100 euron lahjakortti valitsemaasi paikalliseen kauppaan.

Näyttely ja äänestys Kristiina- villapaidasta

Määräaikaan mennessä saapuneista villapaidoista kootaan näyttely. Haasteeseen osallistuvan tulee valmiin villapaidan rinnalla esitellä lyhyesti omaa työprosessiaan ja sen eri vaiheita sanoin. Kerro ideoistasi, kokeiluistasi, valinnoistasi, miten päädyit yhdistelemään tiettyjä aiheita, värityksiä ja materiaaleja? Kerro myös ajatuksiasi lopullisesta tuotteesta, villapaidasta. Lisäksi voit myös motivoida yleisöä, miksi juuri tämä villapaita tulee valita Kristiina-villapaidaksi.

Äänestys Kristiina-villapaidasta syksyllä 2024 

Järjestämme tästä tapahtumasta kansanäänestyksen virittämään yhteisöllisyyttä ja iloista juhlamieltä. Kisaan osallistujat ovat tehneet valtavan työn ja ponnistuksen voidessaan jättää esille valmiin ehdotuksen villapaidasta. Siksi haluamme, että kilpailupaitoihin tutustutaan huolellisesti ja näyttelymuotoinen esillepano antaa mahdollisuuden rauhassa perehtyä kunkin paidan valmistaneen henkilön ajatuksiin, ideoihin ja lopulliseen työhön. Jokainen villapaita laitetaan esille. Villapaidat ovat esillä numeroituina, jolloin kukaan ei voi tietää, kuka minkäkin ehdotuksen on toteuttanut. (Ja voivat halutessaan jäädä nimettömiksi, paitsi voittaja.)

Toivomme, että mahdollisimman moni voisi käydä tutustumassa villapaitanäyttelyn antiin ja äänestää valitsemaansa ehdokasta. Arvioijan nimellä varustetun lappuehdotuksen avulla varmistamme myös sen, ettei kukaan voi äänestää kuin yhden kerran. Jännittäväksi lopuksi laskemme paitojen saamat äänet, ja avaamme valmistajien jättämät kirjekuoret, joista paljastuvat nimet villapaitojen takana. Julistamme äänestyksen lopputuloksen ja kerromme Kristiina-paidan valmistajan nimen loppusyksyllä 2024.