Vuokraa viljelypalsta

23.05.2024

Sininen lapio on isketty maahan. Taustalla näkyy pieniä vihreitä taimia.

Tästä kesästä alkaen asukkaiden vuokrattavana on kahdeksan viljelypalstaa Leppäsalmentien varrella. Viljelypalstan vuokra on 30 euroa viljelykaudelta. Viljelypalstan voi nyt varata kaupungin verkkokaupasta. 

Vuonna 2023 tehdyssä ilmastokyselyssä ehdotettiin, että viljelypalstat voisivat tarjota kaupungin asukkaille mahdollisuuden tehdä konkreettisia ilmastotekoja. Kaupunki on ottanut asukkaiden ehdotukset huomioon ja tarjoaa nyt mahdollisuutta vuokrata viljelypalstoja tälle viljelykaudelle. Aluetta voidaan myöhemmin laajentaa, mikäli kysyntä on suurta. 

Viljelypalstat sijaitsevat kaupungin keskustassa Leppäsalmentien varrella aikaisemminkin viljelykäytössä olleella alueella. Palstojen koko on 8 x 8 m. Viljelypalstan vuokra yhdeltä kaudelta on 30 euroa. 

Vuokraamalla viljelypalstan kaupungilta asukkaat saavat käyttöönsä alueen, jossa voi viljellä omia vihanneksia ja kukkia. Ulkona oleminen ja viljelypalstan hoitaminen on myös rentouttavaa. Kaupunkiviljely edistää lisäksi kestävämpää elämäntapaa ja sopii hyvin Cittaslow-konseptiin.  

Varaa viljalypalsta


Ehdot 

  • Palstoilla saa viljellä vain kotimaisia hyöty- ja koristekasveja (ei vieraslajeja). 
  • Rakennelmien, kuten kasvihuoneiden ja pergoloiden, rakentaminen on kielletty. Lavakaulukset ovat sallittuja, mutta ne eivät saa olla painekyllästetystä puusta valmistettuja. 
  • Kaupunki osoittaa paikan, johon kasvijätteet sijoitetaan. 
  • Palstat merkitään maastoon sopivalla tavalla, esimerkiksi puukepeillä. 
  • Työkalut säilytetään vuokraajan kotona, ei viljelypalstalla. 
  • Viljelypalstan tänä vuonna vuokraava henkilö on etusijalla vuokraamaan samaa palstaa seuraavana vuonna. 

Tekninen palvelualue 

Siirry "Uutiset"-sivulle