Tiedote: Kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston päätös koskien Sisäsatamaa

26.11.2021

Kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto päätti 25.11.2021 aloittaa neuvottelut Arca Nova Gruppenin kanssa Sisäsataman suunnitteluvarauksesta. Samalla kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto päätti pysäyttää Sisäsataman asemakaavaan liittyvän työn neuvottelujen ajaksi.

- Arca Nova Gruppen on esitellyt kiinnostavan yhteistyöehdotuksen, johon haluamme mieluusti tutusta tarkemmin. Heidän esityksensä on lähellä omaa visioitamme alueesta ja siinä korostuu vahvasti tärkeisiin ilmastokysymyksiin ja terveelliseen asumiseen painottuva uusi ajattelu. Prosessi jatkuu nyt siten, että neuvotellaan sunnitteluvarauksesta, johon sisältyy muun muassa työn- ja vastuunjako sekä alustava aikataulu, toteaa kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston puheenjohtaja Eva Lillmangs.

Sisäsataman suunnittelu aloitettiin 5.10.2015, jolloin asetettiin toimikunta Sisäsataman asemakaavoituksen valmistelua varten. Sisäsataman kaavaluonnos oli nähtävänä heinäkuun alusta syyskuun puoleen väliin vuonna 2021. Rakennus- ja suunnitteluyrityksille järjestettiin 31.8.2021 tiedotustilaisuus. Arca Nova Gruppen oli jo ennen tiedotustilaisuutta ottanut yhteyttä kaupunkiin ja ilmoittanut kiinnostuksestaan tehdä kokonaisvaltaista yhteistyötä Sisäsataman kehittämiseksi ja toteuttamiseksi.

- Sisäsatama on ainutlaatuinen alue, josta haluamme tehdä tulevaisuuden asuinalueen. Haluamme luoda alueen, jossa uusi ja vanha kohtaavat, jossa korostuu kestävä kehitys ja jossa asukkaat voivat elää hyvää elämää. Arca Nova Gruppenilla on tähän tarvittavaa tietoa ja kokemusta, kaupunginjohtaja Mila Segervall sanoo.

- Kumppanuuskaavoitus on yhteispeliä, jossa kunta ja yksityinen toimija yhteistyössä valmistelevat maankäyttöhankkeita, laativat kaavaa ja sopivat toteuttamisesta. Kummallakin osapuolella on omat tehtävänsä yhteistyössä. Suunnitteluvarauksessa esitetty tontti, kiinteistö tai laajemman kokonaisuuden kattava alue varataan yksityiselle toimijalle jatkokehitettäväksi, yleensä määräaikaan saakka määritellyin ehdoin. Suunnitteluvaraukseen kirjataan varaukseen liittyviä ehtoja, suunnitteluperiaatteita ja suunnittelun tavoitteita vt. tekninen johtaja Markku Niskala, sanoo.

Arca Nova Gruppen on norjalainen vuonna 1998 perustettu rakennus- ja kehitysyritys. Yritys on toteuttanut useita samankaltaisia hankkeita Norjassa ja toteuttaa parhaillaan yhtä hanketta Ruotsissa. Arca Nova Gruppenin tavoitteena on rakentaa innovatiivisesti ja panostaa ympäristö- ja ilmastovastuulliseen toimintaan.

Lisätietoja:

Eva Lillmangs, kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston puheenjohtaja, puh. 040 772 1929

Markku Niskala, vt. tekninen johtaja, puh. 040 559 9229

Mila Segervall, kaupunginjohtaja, puh. 040 525 8523

Ole-Edvin Utaker, vastaava hankekehittäjä +47 982 46551, ole@arcanova.no

Siirry "Uutiset"-sivulle