Pikkuparlamentti päätti ilmaisen retkipäivän järjestämisestä Pyhävuorella

28.11.2023

Pikkuparlamentti kokoontui tiistaina 28.11.2023. Siihen osallistui oppilasneuvoston jäseniä joka alakoulusta, ja heidän tehtävänään oli esitellä omien oppilasneuvostojensa toivomuksia ja/tai ideat. Esittelyjen jälkeen keskusteltiin yhdessä siitä, miten eri ehdotukset pisteytetään, ja miten voitaisiin jakaa kaupungin tähän tarkoitukseen varaamat 1 500 euroa.

Pikkuparlamentti kokoontuu raatihuoneen istuntosaliin.Hyvinvointijohtaja Emilia Mattsson Nortamo toivotti tämän vuoden osallistujat tervetulleiksi.

Aamupäivän aikana edustajat esittelivät kunkin koulun oppilasneuvoston ehdotuksen. Pikkuparlamentti keskusteli sitten yhdessä ehdotuksista, minkä jälkeen äänestettiin parhaasta ehdotuksesta.

Kantakaupungin koulun ehdotus oli retkipäivä Pyhävuorelle tai ilmainen elokuvalippu kaikille alakoululaisille. Kristinestads skola ehdotti myös retkipäivää Pyhävuorelle. Lappfjärd skola ehdotti, että rakennetaan Lego-pienoismalli Kristiinankaupungin vanhasta puutalokeskustasta tai että järjestetään käsipalloturnaus. Härkmeri skola halusi järjestää diskon kaupungin tulevan 375-juhlavuoden kunniaksi.

Lounaan jälkeen Pikkuparlamentti piti lehdistötilaisuuden kertoakseen voittaneista ehdotuksista. Ohjaaja Jessica Bårdsnes kertoi, että prosessi oli jännittävä viimeiseen asti, koska kaksi ehdotusta sai yhtä paljon pisteitä: retkipäivä Pyhävuorella ja Lego-pienoismalli vanhasta puutalokeskustasta. Lopulta suoritettiin arvonta, ja retkipäivä Pyhävuorelle voitti.

Toivotamme kaikille alakoulun oppilaille mukavaa Pyhävuoren retkeä!

2023 vuoden Pikkuparlamentin ryhmäkuva.
Pikkuparlamenttiin osallistui tänä vuonna Lukas Appelö ja Jessica Nordström Härkmeri skola -koulusta, Milla Jaakkola ja Henrik Välisalo Kantakaupungin koulusta, Lotte Björklund, Leah Erlands ja Tristan Erlands Kristinestads skola -koulusta sekä Alina Backlund ja Lucas Lindberg Lappfjärd skola -koulusta. Kuvassa on mukna myös hyvinvoitijohtaja Emilia Mattsson Nortamo, nuorisotyön toiminnanjohtaja Jessica Bårdsnes sekä koulunuorisotyöntekijä Jonna Sipola.

Pikkuparlamentti järjestettiin Kristiinankaupungissa ensimmäistä kertaa vuonna 2004. Kaupunki oli tuolloin niiden ensimmäisten Suomen kuntien joukossa, jotka halusivat osallistaa lapsia ja nuoria heitä koskevaan päätöksentekoon.

Kuvat: Kajsa Snickars

Siirry "Uutiset"-sivulle