Nuori yrittäjyys

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Tarjoamme 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. 

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa kaikkiin ohjelmiin valmiin opintomateriaalin sekä tukea materiaalin käyttöönotossa. NY-ohjelmat muodostavat NY Yrittäjyyskasvatuksen polku -kokonaisuuden, ohjelmat ja opettajien koulutukset ovat maksuttomia.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma tarjoaa oppilaitokselle avaimet käteen -ratkaisun yrittäjyyden opettamiseen ja opiskelijalle hauskan sekä käytännönläheisen työkalun yrittäjyyden ja työelämätaitojen oppimiseen. Vuosi yrittäjänä -ohjelma on saatavilla yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille. Ohjelmassa osallistujat perustavat yksin tai ryhmässä oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen, jota he pyörittävät lukukauden, lukuvuoden, kalenterivuoden tai 12 kuukauden ajan. 

Pohjanmaan aluetoimisto järjestää opettajakoulutuksia ja tukee opettajia ohjelmien käyttöönotossa. Kristiinankaupungin elinkeinokeskus on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyökumppaneista Pohjanmaalla ja edistää nuorten yrittäjyystaitoja.

Lue lisää

Nuori Yrittäjyys ry

Yrittäjyyskasvatuksen polku

Vuosi Yrittäjänä

Pohjanmaan aluetoimisto