Opiskeluympäristö

Kansanopistomme sijaitsee Suupohjan alueella Lapväärtissä, noin 7 km:n päässä idyllisestä Kristiinankaupungin puutalo- ja rannikkokaupungista. 
Kristiinankaupungin kaupunki on 1.1.2019 lähtien Lapväärtin kansanopiston uusi omistaja ja ylläpitäjä (aik. Axxell Lapväärtti).

Koulu sijaitsee kauniilla paikalla aivan Lapväärtinjoen tuntumassa, ja täällä on opiskellut merkittävän suuri osa sekä ammatti- että harrastelijamuusikoista, jotka toimivat musiikkialalla Suomen ruotsinkielisellä alueella.

Musiikkilinja perustettiin jo vuonna 1983 legendaaristen Alf Myllärin ja Kjell Lolaxin toimesta. Äänitekniikkalinja sai alkunsa vuonna 2000 ja musiikintuotantolinja vuonna 2008. Vuosien saatossa koululla on ollut mm. sekä tanssi- että teatterilinja, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana koulu on yhä vahvemmin profiloitunut vapaan sivistyksen musiikkialan kouluttajana.

Kansanopisto perustettiin 1907 ja nykyisin talossa järjestetään myös monenlaista muuta toimintaa kolmen musiikkilinjamme lisäksi. Tarjoamiimme lyhytkursseihin ja monimuoto-opintoihin lukeutuu mm. käsityökursseja, äänityskursseja, tanssileirejä, lauluntekokursseja, ”MGP Startup”, bändi-/artistileirejä, kansanmusiikkia ja paljon, paljon muuta. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Kristiinankaupungin kansalaisopiston, Kristiinankaupungin lukioiden ja muiden musiikkialan toimijoiden kanssa. Järjestämme joka vuosi työpajoja ja luentoja, joissa on mielenkiintoisia vieraita.

Kansanopisto on ”talo keskellä kylää” ja myös erinäiset seudulla toimivat yhdistykset ja järjestöt käyttävät sitä ahkerasti kokoontumispaikkanaan. Koulun huippuluokkainen studio on myös ulkopuolisten muusikkojen ja artistien vuokrattavissa.

Tervetuloa opettavaiseen ja luovaan opintovuoteen Lapväärtin kansanopistoon!