Asukkaiden mielipiteet Kristiinankaupungista

Muuta Kristiinankaupunkiin - se voi olla elämäsi paras päätös!

Alexandra & Juho

Alexandra ja Juho Teir kertovat, että muuttamalla Kristiinankaupunkiin he saivat sellaisen elämän kuin halusivatkin. Idyllisessä pikkukaupungissa lapsiperhe arvostaa erityisesti turvallisuutta sekä lähellä olevia ja toimivia peruspalveluja, kuten päiväkotia ja kouluja. Mutkaton elämä Kristiinankaupungissa on saanut aikaan tunteen, että perheellä on täällä enemmän aikaa kuin isommalla paikkakunnalla asuessa.


Seija & Christian

Seija ja Christian Buss kokevat, että muutto Kristiinankaupunkiin oli heidän elämänsä viisain päätös. Rauhaisasta pikkukaupungista he ovat löytäneet sisäisen rauha, jota ei mistään muualta löytynyt. Tilavassa kodissa on nykyisin tilaa sekä lapsenlapsille että ystäville – jotka todella viihtyvät vierailulla ja viipyvät mieluusti pidempään.


Harri

Harri Alatalo muutti takaisin Kristiinankaupunkiin 30 vuoden jälkeen ja on sitä mieltä, että päätös olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin. Kristiinankaupungista estetiikan päälle ymmärtävä liikemies on löytänyt kaiken, mitä tarvitsee tasapainoiseen elämään.


Carmela & Sebastian

Carmela, 22, muutti takaisin Kristiinankaupunkiin parin Turussa vietetyn vuoden jälkeen. Hän on huomannut, että yhä useampi samanikäinen tekee samoin – tai ei muuta lainkaan, kuten hänen avomiehensä Sebastian. Pariskunnalla on Kristiinankaupungissa, Tiukan kylässä, kaikki, mitä omannäköinen unelmaelämä edellyttää.


Fabién & Polina

Fabién ja Polina ovat asuneet Kristiinankaupungissa muutaman vuoden ja olleet yllättyneitä siitä, miten paljon tarjottavaa pikkukaupungilla on ollut heille ja heidän lapsilleen. Siinä, missä Kristiinankaupunki tarjoaa rauhallisen ja turvallisen ympäristön lasten kasvulle, pariskunta arvostaa kaupungin tapahtumarikasta ilmapiiriä, etenkin kulttuurielämän osalta.


Henrik & Saija

Henrik ja Saija ovat yrittäjäpari, joka muutti Kristiinankaupunkiin Etelä-Suomesta lasten kouluiän lähestyessä. Se osoittautui hyväksi valinnaksi koko perheelle. Sen lisäksi, että Kristiinankaupungin koulut ovat hienossa kunnossa, kaupunki tarjoaa erittäin suotuisan ympäristön yrittäjyydelle. Henrik ja Saija kokevat, että he saavat yritystoimintaansa kaiken tarvitsemansa avun ja tuen niin kaupungilta kuin muilta yrittäjiltä. Aktiivinen perhe nauttii myös tarjolla olevista runsaista vapaa-ajan harrastuksista.


Sanna & Helli

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, kun espoolainen Sanna löysi tulevan kotinsa hänelle entuudestaan tuntemattomasta Kristiinankaupungista. Nyt hän pitää hellästi huolta yli 100-vuotiaasta kotitalostaan, ja tutustuu tyttärensä Hellin kanssa vähitellen uuteen kotikaupunkiinsa, jossa jokainen katu tarjoaa elämyksen kauneutta arvostaville.


Anthony & Tiina

Anthony ja Tiina muuttivat opintojensa jälkeen takaisin luonnonkauniiseen Kristiinankaupunkiin, sillä he kokivat, että kotikaupunki voi tarjota heille kaiken, mitä hyvään oloon tarvitaan: turvallisen kasvuympäristön lapsille, työn ja harrastukset läheltä kotia sekä mahdollisuuden unelmakodin rakentamiseen meren rannalle.


Kimmo & Satu

Satu rakastui sadunomaiseen Kristiinankaupunkiin lomareissulla, ja kun Kimmo vuosia myöhemmin sai töitä Kristiinankaupungin läheltä, palaset loksahtivat kohdalleen. Nyt historiasta kiinnostuneet Satu ja Kimmo nauttivat sielunsa kyllyydestä uudesta kotikaupungistaan ja sitä ympäröivästä luonnosta retkeilyreitteineen.

 

Kysyimme myös muilta asukkailta miksi he viihtyvät Kristiinankaupungissa ja saimme mm. nämä vastaukset:

Meri ja luonto lähellä.

Hieno ja maalauksellinen kaupunkiympäristö vanhoine taloineen, erittäin kiinnostava miljöö, jota voidaan hyödyntää myös erilaisissa elokuvahankkeissa. Ihmiset ovat ylipäätään ystävällisiä ja vaikka jotkut sanovat, ettei täällä tapahdu mitään, täältä kyllä löytää tekemistä, jos pitää silmät ja korvat auki, Kristiinankaupungissa on yleisesti ottaen turvallista asua. Siksi täällä on niin ihanaa ja hyvä elää ja asua.

Kaunis vanha puutalokaupunki.

Minusta tuntuu usein siitä, että asiat eivät voisi olla paremmin ja että kaikki, mitä perheemme tarvitsee, on kohtuullisen etäisyyden päässä.

Tapahtumiin ja harrastuksiin osallistuminen on edullista.

Uusi kaksikielinen päiväkoti, hyvät koulut, menestyvät lukiot.

Hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Kaunis kaupunki, joka tarvitsee lisää lapsiperheitä.

Edullinen asuminen/rakentaminen.

Kristiinankaupungissa on turvallista asua pienten lasten kanssa. Koulussa kaikki ovat tuttuja, on kotoisa olo. Lapsille löytyy hyvin harrastusmahdollisuuksia, eivätkä hinnat ole liian korkeat. Terveyskeskus palvelee hyvin, aikoja löytyy kiitettävästi, ei ole hirveän pitkät jonot. Esimerkiksi korvakipuisen lapsen kanssa ei tarvitse istua 5h päivystysjonossa. Vaan ajan saa hyvin. Työpaikan kun löytää niin suosittelen muuttamaan maalle. Maaseudun rauha tässä hektisessä maailmassa kasvattaa lapsista harmonisia aikuisia. Aina pääsee lomalla käymään muualla, mutta kotiin Kristiinankaupunkiin on mukava tulla.

Mattoja pestään pesupaikalla.

Täällä on kylähenkeä, joka puuttuu isoilta paikkakunnilta.

Vähäinen autojen määrä asia, jota Etelä-Suomen vieraat ihastelevat.

Meri - joka päivä ja kuukausi aina eri tavoin kaunis. Keväiset muuttolinnut, jotka suurina parvina tuovat riemukkaan kevään tullessaan. Kaupungin vanhat talot pihoineen kesäisessä kukkaloistossa. Ikivanhat männyt ja lehtipuut. Muinaisia kiviaitoja reunustavat kevätlinnunherneet, laidunnuksesta muistuttavat keltamatarat, rannan pienet sievät suolasänkiöt ja merikohokit. Villit tyrnit ja villiytyneet omenapuut. Kukkaniityt. Mereltä kantautuva hanhien kaklatus ja haahkojen haukunta. Rannalle huuhtoutuneiden rakkohaurujen mereinen tuoksu. Talvinen hiljaisuus lumihuopaan kietoutuneessa kaupungissa. Ilo kevätjäillä liikkuvien kasvoilla. Rannalla istuvan mielessä majailee rauha.

Rauha, luonnonläheisyys, kaikki tuntevat toisensa, asioihin ja palveluihin on helppo pääsy.

Pidän kaikista markkinoista, olisi ehkä kiinnostavampaa järjestää lisää pieniä markkinoita torilla kuten torilla ennen aikaan oli tapana. Ja kaikki pienet puutalot ovat niin hienoja.

Opiskelen juuri nyt toisella paikkakunnalla, mutta jonain päivänä muutan mieluusti takaisin Kristiinankaupunkiin.

Parasta Kristiinankaupungissa asumisessa on turvallisuuden, rauhallisuuden ja tyytyväisyyden tunne.

Rauhallinen paikka asua.

Myyntiä vanhanajan toripäivänä.

Täällä on tarvittavat palvelut, lyhyet etäisyydet, rauhallinen kasvuympäristö lapselle ja kaunis luonto.

Ne palvelut, mitä tarvitsee, ovat joustavasti käytössä. Perustaksi hoituu nopeasti ja kätevästi.

Rauhallinen ja komea pikkukaupunki, jossa lähes kaikki tietää toisensa.

Steinsånd Lapväärtissä.

Kaikki on lähellä, yrittäjyys, kulttuuritarjonta, kaksi-/monikielisyys, luonto, rauhallisuus, turvallisuus. Kristiinankaupunki lähialueineen on niin kaunis; Pyhävuori, jossa on kaunis luonto ja vaellusreitit, hiihtokeskus, ravintola jne. Kiilin kotiseutualue vierassatamineen. Meillä on hyvä perushoito, kaupungin oma uusissa kiinteistöissä järjestettävä vanhustenhuolto on korkealuokkaista. Uudet koulukiinteistöt, päiväkodit jne.

Kaupunki on rauhallinen ja melko turvallinen. Täällä on helppo liikkua ja esim. parkkipaikka autolle löytyy yleensä keskustastakin helposti. Harrastusmahdollisuuksia löytyy aika paljon ja lähikunnista lisää.

Merellisyys ja ilman puhtaus on upea asia, samoin luontopolut Pyhävuorella ja kaupungilla.

Luonnonläheinen sijainti ja hyvät kalavedet.

Merivedessä kimaltelee.

Tykkään asua täällä, koska tämä on hieno ja rauhallinen kaupunki, jossa on mukavia asukkaita.

Kristiinankaupunki on äärettömän kaunis ja sympaattinen kaupunki. Luonto on lähellä, vielä kun puhdas ja kaunis luonto olisi kaupungillekin arvokas ja se nähtäisiin virkistäytymis- ja matkailumielessä.

Koska metsä ja vesi ovat lähellä.

Vapaus, luonto, mahdollisuudet urheilla, liikkua vapaasti. Turvallista lapsille, perheelle. Useimmat aktiviteetit ovat ilmaisia tai erittäin edullisia.

Huoletonta elämää ja kaikilla on mahdollisuus voida hyvin.

Valtavan suuri valikoima vapaa-ajan aktiviteetteja, joihin koko perhe voi osallistua. Sitä paitsi todella edullista.

On rauhallista ja mukavaa asua täällä luonnon keskellä, täällä voi hyvin.

Täällä on hyvät ja nopeat lääkärin palvelut.

Valmistumiseni jälkeen haluan tehdä jotain muuta – tyyliin matkustaa ja työskennellä ulkomailla, mutta sitten haluan tulla takaisin ja asua lähellä perhettäni. Kristiinankaupunki on turvallinen ja viihtyisä, ja arvostan suuresti siellä olevaa luontoa. Kaupungissa on mielettömän paljon paikkoja, joita tutkia. On kaunis saaristo, hienoja metsiä ja kävelyreittejä, laskettelumäki, valaistu latu… Kristiinankaupunki on kaunis, turvallinen ja monipuolinen ❤️