Muuta Kristiinankaupunkiin!

Kiinnostaako muutto Kristiinankaupunkiin? Tervetuloa, me autamme sinua! Olemme koonneet tietoja sinulle, joka harkitset muuttoa kaupunkiimme. 

Pikkutyttö kastelee kannulla viljelylaatikoita.

Kartta jossa näkyy Kristiinankaupungin sijainti verrattuna muihin kaupunkeihin.

Muuttoon saattaa liittyä monia kysymyksiä. Silloin on hyvä, jos on joku, johon tukeutua, joka auttaa löytämään vastauksen kysymyksiin ja antaa vinkkejä ja keinoja löytää oikeaan paikkaan uudessa kaupungissasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, annamme mielellämme vinkkejä, tietoja ja yhteystietoja, joiden avulla löydät työpaikan, asunnon, koulun jne. 

Voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen kristiinankaupunki@krs.fi tai puhelimitse +358 6 2216 200 (vaihde).  

 

Tilaa uutiskirjeemme

Pariskunta istuu penkillä ja katsoo laituria ja merta.

Talent Scout-hankkeen tehtävä on houkutella työvoimaa Kristiinankaupunkiin. Seuraa hankkeen Facebooksivua Live & Work in Kristinestad! Voit myös olla yhteydessä sähköpostitse; liveandwork@krs.fi  

Esite tulevaisuutesi Kristiinankaupungissa (avautuu uuteen ikkunaan)

Tutustu kaupunkiin ja lue myös asukkaiden mielipiteitä kaupungista!

 

Elämämme paras päätös

Henrik ja Saija Ådjers ovat yrittäjäpari, joka muutti Kristiinankaupunkiin Etelä-Suomesta lasten kouluiän lähestyessä. Se osoittautui hyväksi valinnaksi koko perheelle. Sen lisäksi, että Kristiinankaupungin koulut ovat hienossa kunnossa, kaupunki tarjoaa erittäin suotuisan ympäristön yrittäjyydelle. Henrik ja Saija kokevat, että he saavat yritystoimintaansa kaiken tarvitsemansa avun ja tuen niin kaupungilta kuin muilta yrittäjiltä. Aktiivinen perhe nauttii myös tarjolla olevista runsaista vapaa-ajan harrastuksista.

Fabién ja Polina Attié ovat asuneet Kristiinankaupungissa muutaman vuoden ja olleet yllättyneitä siitä, miten paljon tarjottavaa pikkukaupungilla on ollut heille ja heidän lapsilleen. Siinä, missä Kristiinankaupunki tarjoaa rauhallisen ja turvallisen ympäristön lasten kasvulle, pariskunta arvostaa kaupungin tapahtumarikasta ilmapiiriä, etenkin kulttuurielämän osalta.

Carmela Kärr, 22, muutti takaisin Kristiinankaupunkiin parin Turussa vietetyn vuoden jälkeen. Hän on huomannut, että yhä useampi samanikäinen tekee samoin – tai ei muuta lainkaan, kuten hänen avomiehensä Sebastian Mitts. Pariskunnalla on Kristiinankaupungissa, Tiukan kylässä, kaikki, mitä omannäköinen unelmaelämä edellyttää.

Alexandra ja Juho Teir kertovat, että muuttamalla Kristiinankaupunkiin he saivat sellaisen elämän kuin halusivatkin. Idyllisessä pikkukaupungissa lapsiperhe arvostaa erityisesti turvallisuutta sekä lähellä olevia ja toimivia peruspalveluja, kuten päiväkotia ja kouluja. Mutkaton elämä Kristiinankaupungissa on saanut aikaan tunteen, että perheellä on täällä enemmän aikaa kuin isommalla paikkakunnalla asuessa.

Seija ja Christian Buss kokevat, että muutto Kristiinankaupunkiin oli heidän elämänsä viisain päätös. Rauhaisasta pikkukaupungista he ovat löytäneet sisäisen rauha, jota ei mistään muualta löytynyt. Tilavassa kodissa on nykyisin tilaa sekä lapsenlapsille että ystäville – jotka todella viihtyvät vierailulla ja viipyvät mieluusti pidempään.

Harri Alatalo muutti takaisin Kristiinankaupunkiin 30 vuoden jälkeen ja on sitä mieltä, että päätös olisi pitänyt tehdä jo paljon aiemmin. Kristiinankaupungista estetiikan päälle ymmärtävä liikemies on löytänyt kaiken, mitä tarvitsee tasapainoiseen elämään.

 

Muutatko ulkomailta?

Kansaneläkelaitos ja InfoFinland tarjoavat paljon hyödyllistä tietoa. Kun olet muuttanut, asiointipisteemme auttaa sinua arkisin, klo 9-12 ja 13-15. Samoissa tiloissa oleva Welcome office palvelee maahanmuuttajiamme torstaisin.

Olet sydämellisesti tervetullut meille! 


Jos olet hiljattain muttanut Kristiinankaupunkiin, täytä muuttajille osoitettu kysely. Kuuisimme mielellämme lisää sinusta ja siitä, miksi muutit tänne.

Käytännöllistä tietoa

 
Muuttajan muistilista:

  • Tee muuttoilmoitus.
  • Tee sähkösopimus omavalintaisen sähköyhtiön kanssa.
  • Siirrä nettiyhteys ja mahd. kiinteät puhelinliittymät.
  • Tarkista, onko kotivakuutusta päivitettävä.
  • Varaa muuttoapu.
  • Tarkista, jos olet oikeutettu saamaan asumistukea ja muita Kelan etuuksia.
  • Jos muutat omakotitaloon, tilaa jätehuolto ja huolehdi vesiliittymästä.
  • Jos muutat huoneistoon, ilmoita isännöitsijälle, että olet muuttanut.

Mies kävelee talon pihalla.