Miten hoidan ja huollan suvun perintötekstiileitä

Tule keskustelemaan suvun arvotekstiilien tarvitsemasta hoidosta ja huollosta

Tule keskustelemaan suvun arvotekstiilien tarvitsemasta hoidosta ja huollosta. Ota mukaasi sukusi rakas tekstiili ja kerro mihin kysymyksiin kaipaat vastausta. Tekstiilien arviointitilaisuus on avoin ryhmä, jossa Helbe Pajari keskustelee ja tarkastelee osallistujien mukanaan tuomia vanhoja arvotekstiilejä.

Henkilöt, jotka tuovat tekstiileitä arviointiin, voivat varautua tilaisuuteen selvittämällä muutamia taustatietoja tekstiilin historiasta. Tärkeää olisi tietää kuka tekstiilin on valmistanut, missä ja milloin? Mistä tekstiilin malli on peräisin? Miten ja mistä hankittiin materiaalit? Mitä tarkoitusta varten tekstiili on valmistettu? Tekstiilin omistussuhteet, kenen omistuksessa tekstiili on historiansa aikana ollut? Jos tilaisuus herättää tarvetta ja kiinnostusta tekstiilien säilyväksi tekemiseen voimme lukuvuoden 2024–25 aikana järjestää Kristiinankaupungin kansalaisopistossa arvotekstiilien hoito ja huolto -kurssin.

Lue lisää ja ilmoittaudu https://uusi.opistopalvelut.fi/kristinestad kurssinumero 980001 (kevätlukukausi 2024) tai soita 040 778 1558 tai 040 776 6530.

Kristiinankaupungin kansalaisopisto järjestää kesän 2024 aikana neljä ilmaista luentoa/lyhytkurssia eri teemoilla: Miten hoidan ja huollan suvun perintötekstiileitä, japanilaista kirjontaa, kansanomaisia nauhoja ja -nyörejä sekä monivärivirkkausta. Luennoilla/lyhytkursseilla sinulla on mahdollisuus tutustua erilaisiin käsityötekniikoihin ja teemoihin, jotka ovat osa lukuvuoden 2024-2025 kurssitarjontaamme. Luennoilla/lyhytkursseilla ei ole osallistumismaksua. Voit tuoda omaa materiaalia tai tarvittaessa ostaa materiaalia opettajalta Helbe Pajarilta.
Hintatiedot
Maksuton tapahtuma
Tapahtumajärjestäjä
Kristiinankaupungin kansalaisopisto
Västra Långgatan 34 A-B, 64100, Kristinestad

Puhelin040 776 6530
Sähköpostimi@krs.fi
Kotisivuhttp://www.kristinestad.fi/fritid-och-kultur/medborgarinstitutet/
Lähin ajankohta
klo
Tapahtumapaikka
Carlsron museo, Carlsrontie 181, 64100 Kristiinankaupunki
Carlsrovägen 181, 64100, Kristinestad

 
 

Tapahtumia tuodaan automaattisesti tälle sivulle pohjanmaan tapahtumakalenterista.