Viddla-elokuvapalvelu

Viddla on striimauspalvelu, jossa voit lainata elokuvia kirjastokortillasi ja PIN-koodillasi. 

Toimi näin:

Aloita valitsemalla, mitä haluat lainata. Voit suodattaa Viddlan elokuvatarjontaa valitsemalla esim. kohderyhmän tai genren. Kun olet valinnut elokuvan, klikkaa sitä ja sen jälkeen ”Katso elokuva”. Valitse kirjastosi ja syötä kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi. Nyt olet lainannut videon 48 tunniksi, ja voit tänä aikana katsoa sen niin monta kertaa kuin haluat. Viddlaan tulee jatkuvasti uusia elokuvia. 

Lainausrajoitukset

Voit lainata enintään kolme elokuvaa yhden kalenterikuukauden aikana. Kirjasto on budjetoinut tietyn summan jokaiselle kuukaudelle, ja jos kyseinen summa on käytetty loppuun, kukaan ei voi lainata elokuvia ennen seuraavaa kuukautta.

Ikärajoitukset

Aivan kuten kirjastoillakin, myös Viddlalla on ikärajoitukset, jotka perustuvat kuvaohjelmalakiin. Et voi lainata elokuvia, jos et täytä ikävaatimusta. Voit lukea lisää ikärajoituksista KAVIn verkkosivulta

Kieli

Elokuvaa katsoessa voit valita tekstityskielen ratas-kuvakkeen kautta. 

Jatka elokuvan katselua

Viddlassa ei ole erillistä sisäänkirjautumispainiketta. Voit jatkaa elokuvan katsomista etsimällä se uudelleen, painamalla Katso elokuva -painiketta ja kirjautumalla samalla tavalla kuin lainatessasi elokuvan. Viddla muistaa, mitä olet lainannut.

Katso elokuvat TV:stä

Viddlalla ei ole älypuhelinsovellusta, mutta voit käyttää sitä esim. Chromecastin tai AirPlayn kautta. Voit myös katsoa elokuvia tietokoneeltasi tai tabletiltasi. Täältä löydät lisätietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla. 

Vain Suomessa

Viddla-elokuvia ei ole mahdollista katsella Suomen rajojen ulkopuolella.