Kaupunginhallituksen päätöksiä 16.10.2023

17.10.2023

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 16.10.2023 käsittelemään esityslistalla mainitut asiat.

Esityslista kokonaisuudessaan löytyy tästä. Kokouspöytäkirja julkaistaan kaupungin verkkosivustolla, kun se on valmis.

Kokouksessa päätettiin muun muassa seuraavat asiat:

Asia: Palkkasihteerin palkkaaminen

Kaupunginhallitus päätti julistaa haettavaksi palkkasihteerin toimen.

Kaupungilla tulee olla vähintään kaksi henkilöä, jotka vastaavat henkilöstön palkkojen laskennasta ja maksamisesta. Tällä hetkellä kaupungilla on elinvoimaisuuden palvelualueen alaisuudessa kaksi palkoista vastaavaa vakinaista henkilöä, joista toinen päättää työsuhteensa vuonna 2024. Tästä syystä kaupungin tulee palkata uusi palkkasihteeri.

Kaupunginhallitus valitsi haastatteluryhmän, johon kuuluvat elinvoimaisuuden palvelualueen johtaja, henkilöstöpäällikkö ja talousjohtaja. Haastatteluryhmä oikeutetaan tarvittaessa jatkamaan hakuaikaa.

Palkkasihteerin työpaikkailmoitus julkaistaan kaupungin verkkosivustolla sekä kuntarekry.fi-sivustolla.

Hakuaika päättyy 13.11.2023. Toimi otetaan vastaan 1.12.2023 tai myöhemmin sopimuksen mukaan.

Asia: Legaton päivitetyn perussopimuksen hyväksyminen

Musiikkiopisto Legaton perussopimusta pitää päivittää ja se tulee hyväksyä kunnissa vuoden 2023 aikana. Ehdotus perussopimuksesta on lähetetty kunnille. 

Hyvinvointilautakunta on 27.9.2023 antanut lausunnon perussopimuksesta. Legato kuuluu hyvinvoinnin palvelualueen tarjoamiin vapaan sivistystyön palveluihin, ja siksi on hyvä, että hyvinvointilautakunta antaa lausuntonsa perussopimuksesta. Hyvinvointilautakunta on toimittanut lausuntonsa Legaton perussopimuksen päivityksestä kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus ehdotti kokouksessaan, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Legaton perussopimuksen päivityksen.

Asia: Talousarvion seurantaraportti 2/2023

Hallintosäännön mukaan toimielimet seuraavat talousarvion toteutumista kuukausittain.

Kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion mukaan palvelualueen johtajan ja tulosalueiden vastuuhenkilöiden tulee seurata talousarvionsa ja asetettujen tavoitteiden toteutumista ja säännöllisesti valmistella niitä koskevat raportit lautakunnalle. Talousarvion toteutumisesta raportoidaan kaupunginvaltuustolle kolme kertaa vuoden aikana.

Toinen raportti laaditaan 30.8. tilanteen mukaan ja siihen sisältyy raportti tavoitteiden toteutumisesta sekä tilinpäätösennuste. 

Tämänhetkisen ennusteen mukaan tilikauden tulos tulee muodostumaan ylijäämäiseksi. Lainakanta tulee tämänhetkisen arvion mukaan pienenemään vuonna 2023 johtuen lähinnä investointien viivästymisestä.

Kaupunginhallitus ehdotti, että kaupunginvaltuusto merkitsee selostuksen.

Asia: Kristiinankaupungin hallintosäännön päivitys

Hallintosäännössä määrätään kunnan eri viranomaisten toimivallan jaosta ja tehtävistä.

Jokaisessa kunnassa ja kuntayhtymässä on oltava hallintosääntö, jonka sisällön määrittelee kuntalain 90 §. Hallintosäännössä on annettava tarpeelliset määräykset ainakin niistä asioista, jotka kuntalaissa luetellaan. Valtuusto päättää hallintosäännön sisällöstä ja muutoksista. Kunnan hallinnossa on noudatettava hallintosäännön määräyksiä.

Hallintosääntöä on päivitetty viimeksi 16.5.2022. Edellisen hallintosäännön päivittämisen jälkeen Kristiinankaupungin kaupungin organisaatiossa on tapahtunut joitakin muutoksia. Kaupungilla ei enää ole perusturvalautakuntaa, ja toukokuusta 2023 lähtien kaupungilla on ollut hyvinvointijohtaja, joka johtaa hyvinvoinnin palvelualueen toimintaa.

Tässä hallintosäännön päivityksessä tehdään ainoastaan niin kutsuttuja teknisiä muutoksia. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 7.3.2023 asettanut organisaatiotoimikunnan, joka sai tehtäväkseen valmistella hallintosäännön päivityksen. Laajempi päivitys tehdään keväällä 2024 organisaatiotoimikunnan ehdotuksen perusteella.

Kaupunginhallitus ehdotti, että kaupunginvaltuusto hyväksyy hallintosäännön muutokset liitteen mukaisesti.

Asia: Anomus luottamustehtävästä vapauttamisesta, Mannermo

Elina Mannermo on anonut vapautusta luottamustehtävästään teknisen lautakunnan jäsenenä.

Mannermo kirjoittaa anomuksessaan olevansa estynyt hoitamaan täysipainoisesti tehtäväänsä teknisen lautakunnan jäsenenä.

Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Tässä tapauksessa kaupunginvaltuusto päättää eron myöntämisestä.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle:

  1. Että Elina Mannermolle myönnetään anomuksen mukaisesti vapautus luottamustehtävästään teknisen lautakunnan jäsenenä.
  2. Että kaupunginvaltuusto valitsee uuden jäsenen tekniseen lautakuntaan jäljellä olevan toimikauden ajaksi.

Siirry "Uutiset"-sivulle