Cittaslow-viikko

Hyvää elämää vietetään Kristiinankaupungissa Cittaslow-viikolla 6.-14.8.2022! 

 
Varaslähtö Cittaslow-viikkoon: 
Tiukan & Puskamarkin Uf järjestää kansallispukuillan 5.8.2022 klo 18:30 Tiukan & Puskamarkin Nuorisoseuralla. Annina Ylikoski ja Lasse Backlund kertovat kansallispuvuista ja niiden historiasta sekä Tiukan historiasta. Kahvitarjoilu. Tjöck spelmanslaget soittaa musiikkia. Tapahtuma on ilmainen.
Järjestäjä: Tjöck & Påskmark Uf

Lauantai 6.8.2022

Lapväärtinpäivä, Linkki Facebook-tapahtumaan
Järjestäjä: Lapväärtin kyläyhdistys r.y.

Opastetut polkupyöräilykierrokset, suomeksi klo 11:00. Lähtö Lapväärtistä, Susannes shopin pihasta. Pyöräilemme Uudensillan yli, pysähdymme paloasemalla, Kantilenalla, Lapväärtin joella sekä Birgitan hautausmaalla. Kierros ruotsiksi klo 14:00. Oma polkupyörä mukaan. Jos herää kysymyksiä, ota yhteyttä Kristiinankaupungin matkailuun, puh. 040 740 2311. Opastuksen hinta 5€/hlö.
Järjestäjä: Kristiinankaupungin opaskerho
 
Yöperhoskävely, klo 23.00- 01.00, Solvängen, säävarauksella. Lisätietoja: Heidi Andlin 0408650191.
 
Kristiinan Vesa (Krive) järjestää beachvolley-turnauksen Pukinsaaren beachkentällä
Alkaen klo 9.00: tekninen palaveri klo 9.15, pelit alkaa klo 10.00. 
Sarjat: 
juniorit alle 18vuotta  2*2 joukkueet 
Aikuiset. 3*3 joukkueet 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen  3.8.2022 mennessä: Jussiahonen3@hotmail.com 
Järjestäjä: Kristiinan Vesa

Koko kaupungin pihakirppis, klo 11-16. Linkki Facebook-tapahtumaan.

Citta GhostWalk, CittaSlow viikon kummituskävely. Lyhtykulkue vanhassa merikaupungissa! Historiaa, kummitustarinoita, liikuntaa, ulkoilua ja Cittaslow-tietoa samassa paketissa! Muista omat lyhdyt ottaa mukaan! Opastetulla kiertokävelyllä kuulet mielenkiintoisia ja jännättäviä tarinoita Suomen ensimmäisestä Cittaslow kaupungista ja sen tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Kävely kestää 1,5 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan kantakaupungin alueella. Jos sataa, ota sateenvarjo mukaan. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Lähtö kävelylle Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Ilmoittautuminen natalia.kaleva@gmail.com. Hinta: aikuiset 20€, alle 12 v. 10€. Liput voi ostaa Natalia's ART studiosta.
Järjestäjä: Kummituskävely Kristiinankaupungissa

Sunnuntai 7.8.2022

Koko kaupungin pihakirppis, klo 11-16. Linkki Facebook-tapahtumaan.

Opastettu Sunnuntaikierros Kiilissä, klo 13. Tervetuloa opastetulle vaellukselle historiaamme. Oppaana Annika Martikainen. Opastus on kaksikielinen. Tapaamme pihalla Fransgårdenin edessä. Kierros kestää n. 1 tunnin.
Paikka: Kiilin kotiseutumuseo, Kilvägen 90,64490 Sideby
Hinta: aikuiset 10€, lapset ilmaiseksi
Järjestäjä: Kiilin kotiseutumuseo

Flamencotanssia parvekkeella, klo 12 ja klo 14. Osoite: Parmaninkatu 6, Kristiinankaupunki
Järjestäjä: Julia Niskala

Maanantai 8.8.2022

Nuorten laituripilkki, klo 18-20 Pakkahuoneen torin laituri. Kisataan myös Kristiinan mestaruudesta. 
Sarjat: alle 8 v, alle 12 v ja alle 16 v. Kaikki kalat hyväksytään. 
Tervetuloa! 
Järjestäjä: Kalakerho Salar ry Fiskeklubb Salar rf 

Tiistai 9.8.2022

Pohjola-Norden Kristiinankaupunki järjestää ilmaisen elokuvanäytöksen klo 19.00.
Minä, Zlatan esitetään Bio Duxilla. Elokuva on ruotsinkielinen ja siinä on suomenkielinen tekstitys. Elokuva käsittelee Zlatanin lapsuutta ja vaikeuksia koulussa ja perheessä. Samalla seurataan myös Zlatanin kehittymistä jalkapalloilijana. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!
Järjestäjä: Pohjola-Norden Kristiinankaupunki

Keskiviikko 10.8.2022

Jamaikalainen ilta, jamaikalaista ruokaa ja musiikkia, Eleonora B&B. Ilmoittautuminen etukäteen, puh: +358 44 491 6136.

Lasse Backlundin ”Historian kätköistä” klo 18-21. Merkittäviä kristiinalaisia ja heidän saavutuksiaan kautta aikojen. Täysin uusi ohjelma! Kulttuuritalo Duxissa. Pääsymaksu 10 euroa, sisältää kahvitarjoilun. Tilaisuus on pääasiassa ruotsinkielinen. Tervetuloa! Linkki Facebook-tapahtumaan.
Järjestäjä: Kristiina-seuraLogo Kristiina seura 

Torstai 11.8.2022

Recadon konsertti Saunapuistossa klo 18.00.
Järjestäjät: Luckan ja Cittaslow-neuvosto
Luckan logoSydOsterbotten

Stick-café Susannes shopissa, klo 18.00-20.30. Tervetuloa mukaan kutomaan tai virkkaamaan keittiöliina tai vaikka pieni peitto! Ota mukaan puikot tai virkkuukoukku, koko 3-3,5 ja 4,5 tai 9-10. Ilmainen tapahtuma, kahvi ja kakku 4€/henkilö. Osoite: Uudensillantie 3, Lapväärtti. Lisää tietoa: Susanne,  040 5380409
Järjestäjä: Susannes shop

Perjantai 12.8.2022

Piknik-konsertti, klo 18, Sofie Lundell, järjestetään Alesundetin laiturilla. Konsertissa kuullaan Sofien omia lauluja sekä covereita aidossa elokuun alun hengessä. Linkki Facebook-tapahtumaan.
Järjestäjä: Sofie Lundell, Luckan ja Cittaslow-neuvosto 
Luckan logoSydOsterbotten

Kesätori, klo 17-21 Skaftungin entisen koulun pihalla.
Tule viettämään kesäiltaa kanssamme Skaftungiin, Pohjanmaan vuoden 2022 kylään. Tapaa tuttuja ja kohtaa uusia ystäviä. Myytävänä paikallisia tuotteita mm. perunoita, kalaa, kananmunia, vihanneksia ja lihaa. Kahvio. Ohjelmaa. Tietoa tulevasta kyläkehityshankkeesta.
Tapahtuma on ilmainen.
Järjestäjä: Villa Syringa yhteistyökuppaneineen
Villa Syringa, Länsirannnantie 20, Skaftung, 040 655 2457Juliste ST

Cittaslow-padelturnaus, Padel Club Kristiinankaupunki. Naiset klo 18-20, miehet klo 20-00. Telttasauna lämpimänä koko illan. Yleisö on tervetullutta! Osallistumismaksu 25€.
Järjestäjä: Padel Club Kristiinankaupunki

Art & Party, klo 19-21. Maalaamista Corner's 51 -pubissa. Osallistumismaksu 40€ sisältää yhden drinkin (6€), maalaustarvikkeet sekä kuvataiteilija Natalia Kalevan ohjausta. Ilmoittaudu mielellään etukäteen, natalia.kaleva@gmail.com
Järjestäjä: Natalia's art studio ja Corner's 51

Lauantai 13.8.2022

Tule viettämään Kansainvälistä Majakkapäivää Suomen Majakkaseuran ylläpitämälle Yttergrundin majakkamestarin talolle! 
Viehättävälle majakkasaarelle on 10 minuutin venematka Halkoluodon venesatamasta (Halkoluodontie 83). Kuljetukset järjestetään non-stoppina klo 10:00 alkaen. Viimeinen kuljetus Yttergrundiin lähtee klo 17:00.
Edestakainen kuljetus: aikuiset 15 €, 4–14-vuotiaat 5 €, sitä nuoremmat ilmaiseksi. Hintaan sisältyy venematka, kahvi/tee/mehu ja tuore pulla. Huom! Veneessä käy vain käteinen. Saaressa maksuvälineinä käy kortti ja MobilePay. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Säävaraus. Linkki Majakkaseuran nettisivuille.
Järjestäjä: Suomen Majakkaseura

Opastettu polkupyöräkierros Lapväärtissä la 13.8 klo 14.00

Katsastuksia Lapväärtin historiaan polkupyörän selästä. Lähtö Susannes shopilta. Pyöräilemme Uudensillan yli, pysähdymme paloasemalla, Kantilenalla, Lapväärtin joella sekä Birgitta hautausmaalla. Tule oppimaan uutta Lapväärtin historiasta! Oma polkupyörä mukaan. Hinta 5€/hlö. Käteismaksu. Kesto n. 1-1,5 h. Järjestäjä: Kristiinankaupungin opaskerho

Nyt ja ennen Pohjolassa - luentokonsertti, Ulrika Eleonoran kirkossa klo 18. Sopraano Olga Heikkilä ja pianisti Erkki Korhonen vievät kuulijoitaan aikamatkalle Pohjolan musiikkiin kertoen pohjoismaalaisten taiteilijoiden yhteistyöstä. Säveltäjänimiä mm. Madetoja, Sibelius, Heise, Rangström, Grieg, Grumerie. Ilmainen sisäänpääsy, ohjelmalehtinen 5€. Felénin talolla kahvikonsertti klo 14. Sopraano Olga Heikkilä ja pianisti Erkki Korhonen esittävät pohjoismaisten säveltäjien tuotantoa noin puoli tuntia kestävässä konsertissa. Esityksen jälkeen Nina Jolkkonen-Porander tarjoaa 50-vuotiskahvit. Svenska kulturfonden logo horisontell svart 1

Slow HorrorWalk, CittaSlow viikon kummituskävely, klo 20. Lyhtykulkue vanhassa merikaupungissa! Historiaa, kummitustarinoita, liikuntaa, ulkoilua ja Cittaslow-tietoa samassa paketissa! Muista omat lyhdyt ottaa mukaan! Opastetulla kiertokävelyllä kuulet mielenkiintoisia ja jännittäviä tarinoita Suomen ensimmäisestä Cittaslow kaupungista ja sen tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Kävely kestää 1,5 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan kantakaupungin alueella. Jos sataa, ota sateenvarjo mukaan. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Lähtö Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Ilmoittautuminen: natalia.kaleva@gmail.com. Hinta: aikuiset 20€, alle 12 v. 10€. Liput voi ostaa Natalia's ART studiosta.
Järjestäjä: Kummituskävely Kristiinankaupungissa

Sunnuntai 14.8.2022

Cittago-sunnuntai

Tule viettämään Kansainvälistä Majakkapäivää Suomen Majakkaseuran ylläpitämälle Yttergrundin majakkamestarin talolle! 
Viehättävälle majakkasaarelle on 10 minuutin venematka Halkoluodon venesatamasta (Halkoluodontie 83). Kuljetukset järjestetään non-stoppina klo 10:00 alkaen. Viimeinen kuljetus Yttergrundiin lähtee klo 17:00.
Edestakainen kuljetus: aikuiset 15 €, 4–14-vuotiaat 5 €, sitä nuoremmat ilmaiseksi. Hintaan sisältyy venematka, kahvi/tee/mehu ja tuore pulla. Huom! Veneessä käy vain käteinen. Saaressa maksuvälineinä käy kortti ja MobilePay. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Säävaraus. Linkki Majakkaseuran nettisivuille.
Järjestäjä: Suomen Majakkaseura

Bobergin sahasta kertovia kuvia, esineitä ja kertomuksia esillä Skaftungissa. Avoinna klo 12-16.
Osoite: Bobergintie 30, Skaftung

Lihamyymälä on auki klo 12-16. Osoite: Länsirannantie 58
Järjestäjä: Luomutila Hakala

Rågårds lax myy kalaa klo 10-16. Myös moottorimuseo on auki ja pihalla on vanhoja traktoreita näytillä. Osoite: Skaftungintie 765
Järjestäjä: Rågårds lax

Jäätelöbuffet Susannes shopissa klo 13-16. Tule syömään niin paljon jäätelöä kuin jaksat ja koristele annoksesi marjoilla ja hedelmillä! Kahvi, mehu tai tee sisältyy hintaan, 9€. Osoite: Uudensillantie 3, Lapväärtti. Lisätietoja: Susanne  0405380409.
Järjestäjä: Susannes Shop

Paulgården, klo 12-17. Myynnissä tilan omaa viinimarjaviiniä, jonka lisäksi kahvia ja pientä purtavaa. Osoite: Peruksentie 300, Lapväärtti.
Järjestäjä: Paulgården

Ester's concreteart, klo 12-17. Valettua betonitaidetta, joka on maalattu eri tekniikoilla. Tekniikoita, joita käytän ovat mm. akryylimaalaus, patinointi ja varjomaalaus. Osoite: Rohdintie 19, Skaftung
Järjestäjä: Ester's concreteart

Opastettu Sunnuntaikierros Kiilissä, klo 13. Tervetuloa opastetulle vaellukselle historiaamme. Oppaana Annika Martikainen. Opastus on kaksikielinen. Tapaamme pihalla Fransgårdenin edessä. Kierros kestää n. 1 tunnin.
Paikka: Kiilin kotiseutumuseo, Kilvägen 90,64490 Sideby
Hinta: aikuiset 10€, lapset ilmaiseksi
Järjestäjä: Kiilin kotiseutumuseo

Kolmen kylän kierros   
Juokse, pyöräile tai kävele 9 km tai 21 km hiekka- ja sorateitä pitkin. Uutuutena maastopyöräily 36 km. Aloitus Härkmeren koululta klo 13.00, ilman ajanottoa tai sen kanssa. 
Ilmoittautuminen paikan päällä. Kahvia ja makkaraa myynnissä, matkan varrella myös mehua. 
Info: 0405244418, Linkki Facebook-sivulle
Ilmoittautumismaksu 10€ aikuiset, 5€ alle 10 vuotiaat
Järjestäjä: Kristinestads välfärd/idrott, byarna Härkmeri, Henriksdal och Skaftung. 

Avoinna myös:
Gunnars källare, klo 9-21

 

Yhteyshenkilöt:
Cittaslow-neuvoston puheenjohtaja anna-kajsa.blomqvist-liljeblad@krs.fi, puh. 040 675 5011
Elinkeinokeskuksen TJ angelique.irjala@krs.fi, puh. 040 569 3796.