Suomi 100 Pohjanmaalla

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Koska juhlavuoden on tarkoitus näkyä koko maassa, maakunnat osallistuvat tiiviisti valmisteluun ja toteuttamiseen. Lue lisää Pohjanmaan liiton nettisivuilta.

Pohjanmaan koordinaatioverkosto

Pohjanmaan tuki- ja koordinaatioverkostoon on nimetty seuraavat yhteyshenkilöt, jotka vastaavat omassa kunnassaan tapahtumien ja toiminnan koordinoinnista sekä verkostoitumisesta... lue lisää >

Info- ja keskustelutilaisuus 11.2.2015, muistioliite
Info- ja keskustelutilaisuus 29.5.2015, muistioliite
Kokous 9.9.2015, muistioliite 1liite 2
Kokous 16.2.2016, muistioliite

Kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki on nimetty Pohjanmaan liiton yhteyshenkilöksi juhlavuotta koskevissa asioissa. Kulttuurisihteeri Riitta Raikio-Söderlund on SUOMI 100 YHDESSÄ 2017 maakunnallisen tuki- ja koordinaatioverkoston yhteyshenkilö Kristiinankaupungissa.

Kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki, puh. 044 723 5007, tarja.hautamaki@obotnia.fi
Kulttuurisihteeri Riitta Raikio-Söderlund, puh. 040 508 5230, riitta.raikio-soderlund@krs.fi

 
1547
Aluetuki Suomi 100 -ohjelmaan hyväksytyille hankkeille Pohjanmaalla

Pohjanmaan liitolle on myönnetty valtionavustus, jonka se kanavoi edelleen maakunnassa toteutettaville Suomi 100 -ohjelmaan hyväksytyille hankkeille. Hankkeiden toteuttajat voivat hakea avustusta erillisellä hakulomakkeella
17.2.2017 klo 16 mennessä. Lue lisää >
SUOMI 100 -ALUETUKI - Pohjanmaan hankkeet >

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita Pohjanmaalla toteuttavat yksityishenkilöt, työryhmät, yhdistykset ja julkisyhteisöt voivat hakea Pohjanmaan liitolta avustusta 17. helmikuuta mennessä. Useissa maakunnissa toteutuvia hankkeita voidaan tukea siltä osin kuin ne toteutuvat Pohjanmaalla.

Avustuksella ei voi kattaa hankkeen kaikkia kustannuksia.
Muuta rahoitusta edellytetään yksityisiltä toimijoilta vähintään 30 % ja julkisyhteisöiltä vähintään 50 %.

Avustus on harkinnanvarainen. Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Pohjanmaan liiton kotisivulta www.obotnia.fi/tietopalvelut/suomi-100/aluetuki.

Lisätietoja:
Pohjanmaan Suomi 100 -aluekoordinaattori, kulttuuripäällikkö Tarja Hautamäki,
puh. 06 320 6542, tarja.hautamaki@obotnia.fi

 


Tiedotus 

Facebook-logo

 

Suomi 100 Pohjanmaalla


pohjanmaan tapahtumakalenteri2

 

Pohjanmaalla tapahtuu
- tapahtumakategoria Suomi 100

Pohjanmaan tapahtumakalenteri 

 

 

Nuku rauhassa tapahtuma


Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuustapahtuma 
ke 23.8. Vaasan sisäsatamassa.
VAPAA PÄÄSY.

Lue lisää nukurauhassa.fi ja kuvaa klikkaamalla lisätietoja.

Facebook-logo


Nuku rauhassa - 
Suomi 100 -juhlahanke

 

PVkesakiertue2017 Vaasa Pohjalainen


Pu
olustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue Vaasan torilla 23.8 klo 16 alkaen.

Esiintyjinä:

Krista Siegfrids,
Tuuli Ikonen,
Aili Ikonen,
Heini Ikonen,
Laivaston soittokunta,
Ilmavoimien soittokunta ja
Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Kalustoesittelyjä ja toimintanäytöksiä yhteistoiminnassa Nuku rauhassa -kokonaisturvallisuushankkeen kanssa Sisäsatamassa klo 9 alk.

Vapaa pääsy.

 

 

Suomi 100 -juhlavuoden suurhankkeet

syodaan yhdessa


Syödään Yhdessä
Kun Suomi juhlii syntymäpäiviään, tehdään yhteisvoimin muutos ruokakulttuuriin! Syödään yhdessä -ilmiö syntyi ruoka-alan toimijoiden yhteisestä unelmasta. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset, liitot, säätiöt, kylät ja kaupungit haluavat vuonna 2017 luoda uudenlaisen, yhteisöllisen Suomen.

 

SLP logo 566

Luonnon Päivät
Luonnon päivät 2017 on neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.


Ohjelmaehdotukset Luonnon Päiville 4.2.2017, 20.5.2017, 17.6.2017, 26.8.2017


koko suomi tanssii
Koko Suomi Tanssii
Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, johon jokainen voi osallistua. Kampanja tarjoaa tanssillista yhdessä tekemistä kaikille ikään, liikuntakykyyn, kulttuuritaustaan tai sukupuoleen katsomatta.Tavoitteenamme on, että jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia vuonna 2017. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Saammeko luvan?


Tiedote 16.6.2016

 

sateenkaariraita
Suomi 100 - sateenkaaren väreissä
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta ja historiasta. On tärkeää tuoda esiin myös ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria. Tervetuloa tutustumaan Suomen moninaiseen historiaan ja nykyisyyteen!


lukuseikkailubanneri.jpg 300x166

Suuri Lukuseikkailu
Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017. Hankkeen kohderyhmänä ova lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt, koulut sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille.

 

tulevaisuudenkuusiTulevaisuuden kuusi
Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta. Silloin jatketaan myös juhlakuusiperinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) jälkeen. Ohessa kirjeemme jossa tietoa kuntien osallistumismahdollisuuksista.
Pohjois-Karjalan kunnat ovat mukana ja haastavat muut Suomen kunnat mukaan tällä haastevideolla

Tulevaisuuden kuusi -kampanjan tarina   Tulevaisuuden kuusi -esite   TiedoteSuomen kasvotSuomen kasvot
Suomen kasvot -sovellus herättää Suomen satavuotisjuhlavuoden kuvituksen eloon.
Suomi 100 -juhlavuoden kuvitus koostuu erilaisista sinivalkoisista kasvokuvista. 
Sovelluksen avulla jokainen suomalainen tai Suomen ystävä voi ottaa itsestään kuvan ja muokata siitä uniikin, sinivalkoisen piirrosversion.

 

kasvotSuomen askeleet
Istuisitko sinä kahvipöytään tuntemattomien kanssa ja ideoisit yhdessä ratkaisuja, jotka on tehtävä nyt Suomen menestyksekkään tulevaisuuden takaamiseksi? Vuonna 2017 Suomi muun maailman ohella on erilainen paikka elää ja tänään tekemillämme ratkaisuilla on merkitystä siihen, millaiseksi tulevaisuus muodostuu. Hankesuunnitelma