Suomi 100 Kristiinankaupungissa

Canne kaupunkisiluetti Suomi 100

Aikajanan 1917-2017 tekeminen Kristiinankaupungille - sinäkin voit osallistua sen tekemiseen!

Aikajana on aikajärjestyksen mukaisesti järjestetty luettelo tapahtumista ja sattumuksista. Se on yksi historiakirjoituksen muoto, joka seuraa aikaa.

Onko sinulla tiedossa Kristiinankaupungin merkkivuosia ja tapahtumia vuosien 1917-2017 väliseltä ajalta?

Ohessa lomake, johon voit kirjoittaa lyhyesti tiedossasi olevat merkkipäivät ja tapahtumat.

Lähetä lomake (WORD-tiedosto) viimeistään 31.12.2016 tai kirjoita yksittäinen tapahtuma/tapahtumat s-postitse:
riitta.raikio-soderlund@krs.fi

Lomakkeet:

    Vuosittainen           Vuosikymmenet

________________________________________________________________________________________________________________________

 

Pullamyyntiä


Kunta on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 tärkeä toimija, innostaja ja viestin välittäjä. Juhlavuoden ohjelma on elävä ja eteenpäin katsova,
ja ohjelmassa korostuvat erityisesti aktiivisuus ja toimeliaisuus.

 

Lue Opas kunnille Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen 2017 täältä:

Suomi 100 Kuntaopas

Kouluille/oppilaitoksille Suomi 100 -opas kouluille ja oppilaitoksille

Valmisteluorganisaatio Juhlavuoden valmisteluorganisaatio Kristiinankaupungissa1515

 
Yritysyhteistyö

Onko yritykselläsi idea tai hanke, joka toteuttaa teemaa Yhdessä ja juhlistaa satavuotiasta Suomea? Yrityksen Suomi 100 -teon taustalla tulee olla vahva suomalainen tarina, joka korostaa juhlavuoden yhdessä-teemaa... lue lisää >

Yritykset Suomi 100 -juhlavuodessa
Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta ensi vuonna. Käsillä on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, ja jo tuhannet tahot ja ihmiset ovat lähteneet mukaan rakentamaan juhlavuotta yhdessä. Yritykset ja elinkeinoelämä ovat aktiivinen toimijaryhmä juhlavuodessa, ja yritysten osallistumiseen on avattu monia mahdollisuuksia. Yritysyhteistyö -tiedote

pohjanmaan tapahtumakalenteri2

Tiedotus
Pohjanmaalla tapahtuu
- tapahtumakategoria Suomi 100
Pohjanmaan tapahtumakalenteri 

 

Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille

Sadassa vuodessa Suomi nousi Venäjän vallan alta yhdeksi maailman rikkaimmista maista. Millainen on Suomen ja suomalaisten tulevaisuus? Millaista Suomea nuorten mielestä pitää tavoitella? Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kaikki Suomen yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten luokat haastetaan visioimaan Suomelle uusi itsenäisyysjulistus.

Maakunnan parhaat julkistetaan Pohjanmaan suurmessuilla 23.4. Botniahallissa. Viitisen ehdotusta pääsee kisaamaan Suomen parhaan nuorten tulevaisuusvision paikasta. Valtakunnan paras visio julkistetaan 15.11.2017 eduskunnassa Pikkuparlamentin Pärjäävätkö demokratiat maailmassa –seminaarissa, jossa kuullaan myös voittajavision tehneiden nuorten puheenvuoro.

Vasabladet ja Pohjalainen tekevät 100visiossa yhteistyötä, jotta kaikki Pohjanmaan ideat pääsevät näkyviin. Vision voi tehdä kirjoittamalla, videoimalla, valokuvaamalla tai piirtämällä taikka näitä yhdistäen. Visioiden työstäminen sopii erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, historian, yhteiskuntaopin ja taideaineiden opetukseen. Aikaa on maaliskuun loppuun.

Liitteenä on tarkempi ohjeistus visioiden toteuttamistavoista. Visiot on tallennettava wordpress-alustalle 100visio.pohjalainen.fi viimeistään 31.3.2017. Pyydä tallentamista varten luokallesi omat tunnukset osoitteesta asiakaspalvelu@pohjalainen.fi.
Laita viestin aiheeksi 100visio-tunnukset. Liite >

 

  Liputus 2017

  Näkyvyys, minimitaso & Minimitaso: Liputus


  
Suomi 100 näkyvyysmateriaali Kristiinankaupungissa ja Kristiinankaupungin seinätankolippu                       

Dia1Seinatankolippu Suomi100  

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

  Juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä, hae mukaan!

  Minulla/meillä on suunnitelma, aloite tai hanke, idea, kysymys, palaute?

  Ole hyvä ja ota yhteyttä
  kulttuurisihteeri Riitta Raikio-Söderlundiin, puh. 040 508 5230, riitta.raikio-soderlund@krs.fi.

Soittoa torilla

 

Suomi 100 -juhlavuoden suurhankkeet

 

Suomen lippu valokuvaSatavuotias Suomi
Itsenäisyyspäivän juhlintaa edeltää Suomen syntymäpäiväviikko, joka sisältää erilaisia tekoja satavuotiaalle. Itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. on juhlaliputus, ja sinivalkoiset valot syttyvät eri puolilla maata. Yleinen juhlaliputus jatkuu sisäministeriön poikkeuksellisella ohjeella yhtäjaksoisesti yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan asti. Pimeän ajaksi saloissa liehuvat siniristiliput valaistaan. Kahvita, liputa, valaise, jokainen voi luoda yhteisiä hetkiä ja tunnelmaa liittymällä mukaan kolmeen valtakunnalliseen tekoon.

Kristiina omenalajike
Nimikko-omenapuu Kristiinankaupungille
Juhlavuoden Suomi 100 -nimikko-omenapuu valittu 15.9. 2016 Kristiinankaupungille

Lajikenimi: KRISTIINA

Suomen kasvotSuomen kasvot
Suomen kasvot -sovellus herättää Suomen satavuotisjuhlavuoden kuvituksen eloon.
Suomi 100 -juhlavuoden kuvitus koostuu erilaisista sinivalkoisista kasvokuvista. 
Sovelluksen avulla jokainen suomalainen tai Suomen ystävä voi ottaa itsestään kuvan ja muokata siitä uniikin, sinivalkoisen piirrosversion.

 

tulevaisuudenkuusiTulevaisuuden kuusi
Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta. Silloin jatketaan myös juhlakuusiperinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) jälkeen. Ohessa kirjeemme jossa tietoa kuntien osallistumismahdollisuuksista. 
Pohjois-Karjalan kunnat ovat mukana ja haastavat muut Suomen kunnat mukaan tällä haastevideolla.

Tulevaisuuden kuusi -kampanjan tarina   Tulevaisuuden kuusi -esite   Tiedote

 

lukuseikkailubanneri.jpg 300x166

Suuri Lukuseikkailu
Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017. Hankkeen kohderyhmänä ova lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt, koulut sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille.

 

sateenkaariraita


Suomi 100 - sateenkaaren väreissä
Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta ja historiasta. On tärkeää tuoda esiin myös ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria. Tervetuloa tutustumaan Suomen moninaiseen historiaan ja nykyisyyteen!

 

koko suomi tanssiiKoko Suomi Tanssii
Koko Suomi tanssii 2017 on tanssin ohjelma- ja tapahtumakokonaisuus, johon jokainen voi osallistua. Kampanja tarjoaa tanssillista yhdessä tekemistä kaikille ikään, liikuntakykyyn, kulttuuritaustaan tai sukupuoleen katsomatta.Tavoitteenamme on, että jokainen suomalainen tanssii tai kokee tanssia vuonna 2017. Kampanja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Saammeko luvan?

Tiedote 16.6.2016

SLP logo 566

Luonnon Päivät
Luonnon päivät 2017 on neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen ja nautitaan lumisesta luonnosta retkeillen, hiihtäen tai talvitulien ääressä. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa tulien äärellä.


Ohjelmaehdotukset Luonnon Päiville 4.2.2017, 20.5.2017, 17.6.2017, 26.8.2017

syodaan yhdessa
Syödään Yhdessä

Kun Suomi juhlii syntymäpäiviään, tehdään yhteisvoimin muutos ruokakulttuuriin! Syödään yhdessä -ilmiö syntyi ruoka-alan toimijoiden yhteisestä unelmasta. Yhteisöt, yritykset, yhdistykset, liitot, säätiöt, kylät ja kaupungit haluavat vuonna 2017 luoda uudenlaisen, yhteisöllisen Suomen.