Suomen suuri vuosi 2017

Suomi 100 YHDESSÄ 

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Suomi 100 -ohjelma rakennetaan yhdessä, suomalaisten ja Suomen ystävien yhteistyönä. Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke koordinoi juhlavuoden valmisteluja. Koska juhlavuoden on tarkoitus näkyä koko maassa, maakunnat, kunnat ja kaupungit osallistuvat tiiviisti valmisteluun ja toteuttamiseen.

   INFO

  Klikkaa kuvaa.

  Suomi 100 -uutisia

Suomi100 banneri

 

  Suomi 100 Suomessa

Suomi 100

   Suomi 100 Kristiinankaupungissa

Suomi 100 KAUPUNKI

   Suomi 100 Pohjanmaalla

Suomi 100 POHJANMAA


Juhlavuoden ohjelma rakennetaan yhdessä - hae mukaan!

Oletko valmistelemassa satavuotiaan Suomen juhlistamiseksi tapahtumaa, tilaisuutta, näyttelyä tai muuta hanketta, jonka haluaisit mukaan Suomi 100 -ohjelmaan?

Minulla/meillä on SUUNNITELMA, ALOITE TAI HANKE, IDEA, KYSYMYS, PALAUTE

Ole hyvä ja ota yhteyttä
kulttuurisihteeri Riitta Raikio-Söderlundiin, puh. 040 508 5230, riitta.raikio-soderlund@krs.fi.

   Suomi 100 -ajankohtaista

Facebook logo 36x36.svg

 twitter logoInstagram App Large May2016 200youtubelogo

 

thumbnail 1thumbnail 2

 

 

 

 

Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille

Sadassa vuodessa Suomi nousi Venäjän vallan alta yhdeksi maailmanrikkaimmista maista. Millainen on Suomen ja suomalaisten tulevaisuus? Millaista Suomea nuorten mielestä pitää tavoitella? Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kaikki Suomen yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten luokat haastetaan visioimaan Suomelle uusi itsenäisyysjulistus.

Maakunnan parhaat julkistetaan Pohjanmaan suurmessuilla 23.4. Botniahallissa. Viitisen ehdotusta pääsee kisaamaan Suomen parhaan nuorten tulevaisuusvision paikasta. Valtakunnan paras visio julkistetaan 15.11.2017 eduskunnassa Pikkuparlamentin Pärjäävätkö demokratiat maailmassa –seminaarissa, jossa kuullaan myös voittajavision tehneiden nuorten puheenvuoro.

Vasabladet ja Pohjalainen tekevät 100visiossa yhteistyötä, jotta kaikki Pohjanmaan ideat pääsevät näkyviin. Vision voi tehdä kirjoittamalla, videoimalla, valokuvaamalla tai piirtämällä taikka näitä yhdistäen. Visioiden työstäminen sopii erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, historian, yhteiskuntaopin ja taideaineiden opetukseen. Aikaa on maaliskuun loppuun.

Liitteenä on tarkempi ohjeistus visioiden toteuttamistavoista. Visiot on tallennettava wordpress-alustalle 100visio.pohjalainen.fi viimeistään 31.3.2017. Pyydä tallentamista varten luokallesi omat tunnukset osoitteesta asiakaspalvelu@pohjalainen.fi
Laita viestin aiheeksi 100visio-tunnukset. Liite >