Näyttelyt

naytbarok
naytrokokoo
naytfelenska
lebell sisakuva
rokokoohuone

Lebellin kauppiaantalon huoneissa näkyvät eri tyylisuunnat ja niiden kehitys. Kristiinankaupungilla oli suorat yhteydet ulkomaille ja tiivis kanssakäyminen Tukholman kanssa. Tämä edesauttoi kansainvälisten vaikutteiden juurtumista pieneen satamakaupunkiin.

Yläkerroksessa voi tutustua barokki-interiööriin joka sisältää myös varhaisrokokoon piirteitä. Yläsalin alkuperäiset katto- ja ovimaalaukset sekä kultanahkaa jäljittelevät sirotetapetit luovat ainutlaatuisen taustan kalusteille. Vihreä kaakeliuuni on vanhimpia Suomessa säilyneitä.

Rokokoota edustaa Lebellien förmaaki. Käsinmaalattu tapetti on talossa löydetyn alkuperäisfragmentin jäljitelmä. Värisävyt ovat rikkaita ja syviä, ja kalustuksessa on aidon rokokoon piirteet.

Puhdaslinjaisen, vaalean kustavilaistyylin variaatioita kohtaa alakerran salissa, Josef Lebellin kamarissa ja Holmströmin makuuhuoneessa. Monet kustavilaishuonekalut ovat Tukholmasta peräisin, mutta joukossa on paikallisia muunnelmiakin.

Holmströmin förmaaki edustaa varhaista 1800-lukua, jolloin uusklassinen empiretyyli vähitellen murtautui esiin. Tässä salongissa on yksivärisen vihreät seinät ja aikakaudelle tyypilliset valkeanharmaat huonekalut runsaasti kullatuin koristuksin.

Biedermeierhuone edustaa 1840-luvun kodikasta sisustusta. Huone on sisustettu vaalein koivuhuonekaluin. Huoneen koristelussa on käytetty runsaasti pieniä koriste-esineitä ja käsitöitä. Tunnettujen kristiinalaisten kauppiaiden ja laivanvarustajien muotokuvat koristavat huoneen seiniä.

Keittiö, piikainkamari ja käsikamari kertovat pikkukaupungin kanssakäymisestä lähiympäristön kanssa kuten myös suorista yhteyksistä ulkomaille ja niiden satamakaupunkeihin.