Kristiinankaupungin museot

Kristiinankaupungissa toimii neljä museota sekä lukuisia pienempiä yksityismuseoita. Kaupungin historiallinen puutalomiljöö on elävä museo sellaisenaan. Ydinkaupungin lisäksi ympäröivä maaseutu tarjoaa erinomaiset puitteet tutustumiselle eteläpohjalaiseen kulttuurimaisemaan ja rakennusperintöön.

Kristiinankaupungin museoista kolme sijaitsee vuonna 1649 perustetun ydinkaupungin alueella. Carlsron huvilamuseo, Lebellin kauppiaantalo ja merimuseo esittelevät alueen historiaa ja merenkulkua kukin omalta, mielenkiintoiselta näkökannaltaan. Kaupungin ulkopuolella, Siipyyssä, sijaitsee Kiilin kotiseutualue. Kiili pitää sisällään yli kolmekymmentä rakennusta sekä mm. vierasvenesataman. Kesän aikana Kiilissä järjestetään erilaisia tapahtumia ja leirikouluja. Vierailijalla onkin Kiilissä mahdollisuus tutustua eteläpohjalaiseen kulttuuriin hyvin monipuolisesti. Kristiinankaupunkia voi hyvällä syyllä sanoa ”eläväksi museoksi”. Kulttuuriympäristön, vanhan ja arvokkaan rakennuskannan suojelu sekä museoiden kehittäminen on vaativa, mutta myös erittäin innostava tehtävä. 

Kristiinankaupungin museotoimella on ilo kutsua Sinut tutustumaan Elävään Museoomme verkkosivujemme kautta, sekä tietysti myös parhaalla mahdollisella tavalla, itse paikan päällä!

Tervetuloa!