Yrkesakademin ja Sedu aloittavat yhteistyössä Kristiinankaupungissa koulutuksen hoiva-avustajaksi

12.10.2021

Yrkesakademin ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu aloittavat yhteistyössä tiiviin ja joustavan koulutuksen hoiva-avustajan tehtäviin Kristiinankaupungissa. Yhteistyökumppanit pitivät lehdistötilaisuuden maanantaina 11.10 Kristiinankaupungin sairaalanmäellä, jossa koulutuksen lähiopetus myös toteutetaan.

- Kristiinankaupungissa on monta sosiaali- ja terveydenhuollon toimijaa. Täältä löytyy julkinen, yksityinen sekä vapaaehtoissektori. Tämä yhteistyö on tärkeä askel lisääntyvän henkilöstötarpeen kohtaamiseen, sanoo kaupunginjohtaja Mila Segervall. 

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, (lähiopetusta ja ohjattuja verkko-opintoja), osa lähiopetuksesta toteutetaan hoitoluokassa kaksikielisesti. Etäopettamisen taidot ovat kehittyneet pandemian aikana ja siksi monimuotomalliin uskotaan vahvasti. Kaksikielisyys ja kielikylpy, joka siitä muodostuu, tulee olemaan osa tutkintoa ja on sen ohella hyödyllinen lisä. Yhteistyökumppanit odottavat innolla tämän toivotun koulutuksen alkua.

- Ei paljon varmempia työpaikkoja ole, kuin tämän tutkinnon tehneille. Odotamme uusia opiskelijoita avoimin sylin, sanoo Heli Silomäki, Selkämeren Terveyden toimitusjohtaja.

Opinnot ovat joustavia ja jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen opetussuunnitelman, joka sopii omaan kokemukseen. Opinnot voi suorittaa työn ohessa ja sopii esimerkiksi oppisopimusta opiskelevalle erityisen hyvin. Kun opiskelija on suorittanut kaksi pakollista tutkinnon osaa, hän voi toimia hoiva-avustajan työtehtävissä ja jatkaa opintoja lähihoitajaksi. Kyseinen koulutus on suora yritys sosiaali- ja terveysalan työvoiman puutteen ratkaisuun Kristiinankaupungissa, etenkin vanhuspalvelussa sekä vammaispalvelussa.

Haku on jo alkanut ja se päättyy 14.11. Pääsykokeet järjestetään 18.11 ja koulutus alkaa 25.11. 

Lisätietoja ja haku Sedun verkkosivuston kautta
Lisätietoja ja haku YA:n kautta (ruotsiksi)

6

Kuvassa vasemmalta: Barbro Lundberg, Kirsi Widberg, Tony Westerlund, Eivor Lillås (edessä), Maarit Jansson (takana), Heli Silomäki ja Mila Segervall.

Siirry "Uutiset"-sivulle