Vuoden palkinto Frans Henriksonin testamenttirahastosta menee opettajalle Margita Engelholmille

02.11.2020

Vuoden palkinto Frans Henriksonin testamenttirahastosta menee Kristinestads högstadieskola -koulun historian ja yhteiskuntaopin sekä Nuori Yrittäjyys -aineen opettajalle Margita Engelholmille. 15 000 euron palkinto luovutetaan Frans Henriksonin syntymäpäivänä 2. marraskuuta.

Margita Engelholm on innostanut satoja nuoria yrittäjyyteen

Sadat Kristinestads högstadieskola -koulun oppilaat ovat valinneet Nuoren yrittäjyyden valinnaiseksi aineeksi vuodesta 2016 lähtien, jolloin se tuli mahdolliseksi. On perustettu suuri määrä yrityksiä, joista moni on menestynyt opettaja Margita Engelholmin johdolla Nuori Yrittäjyys -aineen valtakunnallisissa finaaleissa.

Österbottens svenska kulturfond palkitsee nyt Margita Engelholmin hänen työstään nuorten innostamiseksi yrittäjyyteen. Österbottens svenska kulturfondin johtokunta toteaa palkintoperusteluissaan seuraavaa:

”Margita työskentelee luodakseen Suupohjan seudun nuorille uutta yrittäjyysosaamista. Hän antaa oppilaidensa kasvaa ja rohkeasti tuoda esiin uusia yritysideoita. Margitalle on ominaista myönteinen kannustaminen ja aito yhteistyöhalu. Hän on edelläkävijä nuorten yrittäjyyden edistämiseksi tehtävässä työssä.”

Palkinto luovutettiin lahjoittajan Frans Henriksonin syntymäpäivänä maanantaina 2. marraskuuta Kristiinankaupungissa. Paikalla olivat kulturfondenin edustajat, kaupunginjohtaja Mila Segervall, sivistysjohtaja Maarit Söderlund, sekä ruotsinkielisen koulutuslautakunnan puheenjohtaja Carina Storhannus.
Margita Engelholm ottaa palkintoa vastaan.

Frans Henriksonin testamenttirahastosta

Frans Henrikson (syntynyt 2.11.1870 Piolahdessa, kuoli 21.2.1960 Kristiinankaupungissa) päätti testamentissaan 1957, että valtaosa hänen jäämistöstään siirtyisi Svenska kulturfondenille. Testamentin mukaan rahaston tuotto tulee suunnata Suupohjan seudun ruotsinkieliseen kulttuuritoimintaan.

Frans Henriksonin testamenttirahasto on nykyään yksi Svenska kulturfondenin suurista erikoisrahastoista. Perintö on mahdollistanut monia pieniä ja suuria hankkeita sekä investointeja Siipyystä Vaasaan ulottuvalla alueella. Testamenttirahaston vuosittainen tuotto on noin 800 000 euroa.

 

Siirry "Uutiset"-sivulle