VKS: Alueellinen ilmaantuvuusluku Vaasan sairaanhoitopiirissä on laskenut

17.03.2021

Tilanne kehittynyt parempaan suuntaan

Alueellinen ilmaantuvuusluku Vaasan sairaanhoitopiirissä on laskenut (ti 16.3. 65) ja tartuntojen jäljitettävyys on parantunut (ti 16.3. lähes 90%). Tartuntoja on edelleen, mutta tilanne on kehittynyt oikeaan suuntaan.

– Meillä on viisi kuntaa, joissa ilmaantuvuus on nollassa. Toistaiseksi näyttää siltä, että hiihtolomaviikko ei tuonut tilanteeseen huononnusta, kertoo infektioylilääkäri Juha Salonen Vaasan keskussairaalasta.

Kokouksessa päätettiin, että toistaiseksi alueen rajoitukset ja suositukset pidetään ennallaan. Mikäli tautitilanne kehittyy edelleen yhä parempaan suuntaan, koronakoordinaatioryhmä harkitsee suositusten ja rajoitustoimien mahdollista keventämistä. Joka tapauksessa työryhmä antaa uuden arvion alueen rajoituksista ja suosituksista seuraavassa kokouksessaan tiistaina 23.3.

Viimeisen viikon koronatartunnoista Vaasan sairaanhoitopiirissä 75% osuu Vaasaan. Erityisesti Ristinummen ja Pappilanmäen alueilla on paljon tartuntoja.

– Tartuntoja on kaikissa ikäryhmissä sekä ulkomaataustaisilla että kantaväestöön kuuluvilla vaasalaisilla, kertoo Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

 

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 2247 (tiistai 16.3.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 65 (tiistai 16.3.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 4,44 %

Sairaanhoitopiirissä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleet, epidemian alusta alkaen, 9.3.2021: 15 henkilöä. (Luku ilmoitetaan kahden viikon välein.)

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 23.3.2021.

Siirry "Uutiset"-sivulle