Visit Finlandin seminaari 24.11.2022 Kristiinankaupungissa

25.11.2022

Visit Finland järjesti syysseminaarinsa tänä vuonna Kristiinankaupungissa. Teemana oli vastuullinen matkailu. Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. Suomi on kestävän matkailun mallimaa.

Seminaarin aloituskuvaa näytöllä kulttuuritalo Duxissa.

Yhteensä 240 henkilöä osallistui hybridi-tilaisuuteen, johon oli mahdollisuus osallistua sekä paikan päällä että etänä. Tilaisuuden juonsi Leo Stranius, yhteiskunnallinen vaikuttaja sekä ilmasto- ja ympäristöpalveluja tarjoavan Third Rockin toimitusjohtaja.

Kaupunginjohtaja Mila Segervallin tervehdys.

Seminaari aloitettiin kaupunginjohtaja Mila Segervallin tervehdyksellä. Angelique Irjala sekä Janne Smeds Kristiinankaupungin elinkeinokeskukselta kertoivat kaupungin STF-matkasta. Kristiinankaupunki on Suomen toinen Sustainable Travel Finland (STF)-merkin saavuttanut matkailualue. Yli puolet kansainvälisiä matkailijoita palvelevista kristiinalaisyrityksistä on saanut STF-merkin, mikä on yksi ohjelman matkailualueelle osoitetuista kriteereistä.

Liisa Kokkarinen, Head of sustainable development Business Finland, nosti esiin kuinka vähähiilinen ja vastuullinen matkailu on matkailun uusi normaali. STF-merkki sai alkuunsa kaksi vuotta sitten, ja siitä lähtien yli 200 matkailutoimijaa ympäri Suomen on liittynyt STF-ohjelmaan.

Muita aiheita olivat mm. kestävä matkailu myyntivalttina pienyrittäjän näkökulmasta, sekä valokuvien rooli vastuullisen matkailun mielikuvien luojana.

Seminaarin tallenne julkaistaan Seminaarien satoa -sivulla. Osa esityksistä on englanniksi.

Siirry "Uutiset"-sivulle