Vähävaraisille Kristiinalaisille jaetaan maskeja 1.9. alkaen

28.08.2020

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. THL julkaisi 13.8.2020 kasvomaskien käyttöä linjaavan suosituksen koskemaan niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Pohjanmaan alueella on ollut koronavirustartuntoja, joten tällä hetkellä suositus koskee myös Kristiinankaupunkia.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Valtiovarainministeriö ovat antaneet 13.8.2020 suosituksen kasvomaskien saannin turvaamisesta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville, joilla itsellään ei ole mahdollisuutta hankkia suojamaskia. Suosituksen mukaan kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi ja helposti suosituksen voimassaoloalueella.

Kasvomaskien jakelu 1.9.2020 alkaen:

Kasvomaskeja jaetaan Perhekeskuksessa, arkisin klo 9-11. Osoite on Lapväärtintie 10, 64100 Kristiinankaupunki.

Kasvomaskeja jaetaan 4 kpl per henkilö. Kankaisten kasvomaskien pesusta vastaa jokainen henkilö tai perhe itse.

Maskeja haettaessa ei kysytä tulotietoja tai varallisuutta, vaan luotetaan hakijan omaan harkintaan.

Kasvomaskeja jaetaan toistaiseksi.

Tärkeät perusohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi:

  • noudata 1-2 metrin turvavälejä aina, kun mahdollista
  • huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • jos yskittää, yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • vältä kasvojen koskettelua
  • pysy kotona, jos sinulla on lieviäkin yläinfektio-oireita. Ota yhteyttä Infektiohoitajaan arkisin klo 9-15 puh. 050 477 8270, tai hoidon tarpeen arviointiin puh 06 2218 600.

THL suosittaa maskin käyttöä joukkoliikenteessä, matkalla koronavirustestiin ja testin tulosta odottaessa, palatessa riskialueelta Suomeen ja siirtyessä karanteeniin sekä jos karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella. 

Kasvomaskia voi käyttää kaikissa niissä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on hankalaa.

Kansalaisen kasvomaskin pukeminen, käyttö ja riisuminen:

Kasvomaskiohjeet kuvamuodossa. (Klikkaamalla kuvaa näet isompi versio siitä.)

Pese kätesi vedellä ja saippualla tai desinfioi ne. Pue kasvomaski puhtailla käsillä. Maskin tulee peittää nenä, suu ja leuka. Muotoile tiiviiksi. Kun maski on paikoillaan, älä enää koskettele sitä. Älä vedä maskia alas leuan päälle käytön aikana.

Puhdista kädet ennen kasvomaskin poistoa. Tartu kiinni vain maskin naruista ja heitä se suoraan roskiin. Kangasmaski laitetaan muovipussiin odottamaan pesua tai suoraan pyykkikoneeseen (pesu 60° tai keitä vedessä 5 minuuttia). Puhdista jälleen huolellisesti kätesi!

 

Siirry "Uutiset"-sivulle