Uusi ratsastuslinja Kristiinankaupungissa: Kymmenen lukiolaista voi aloittaa jo syksyllä

05.07.2024

Syksyllä 2024 yhteensä kymmenen opiskelijaa voi aloittaa lukio-opinnot uudella ratsastuslinjalla Kristiinankaupungissa. Kristiinankaupungin lukio ja Kristinestads gymnasium ottavat kumpikin viisi opiskelijaa uudelle koulutuslinjalle.

Suomenkielinen koulutuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.6.2024, että kaupungin lukiot aloittavat yhteistyön Suupohjan ratsutallin kanssa.

Uusi ratsastuslinja on tervetullut lisä kaupungin koulutustarjontaan ja se tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää lukio-opinnot syvällisempään tietoon ja käytännön kokemukseen ratsastuksesta.

"Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota jälleen yhden erikoistumislinjan lukioissamme. Lukiomme lienee lisäksi ainoa suomenruotsalainen lukio, joka tarjoaa ratsastuslinjaa, mikä on tärkeä panostus niille suomenruotsalaisille nuorille, jotka haluavat panostaa ratsastusharrastukseen lukio-opintojen ohella”, sanoo Peter Grannas, Kristinestads gymnasiumin rehtori.

"Olen iloinen siitä, että Kristiinankaupungin lukioilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä Suupohjan Ratsutallin kanssa. Suupohjan Ratsutalli on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu. Ratsastuspainotus tuo lisää monipuolisuutta lukioidemme opintotarjontaan”, sanoo Hanna Pylvänäinen, Kristiinankaupungin lukion rehtori.

Haku uudelle ratsastuslinjalle on nyt avoinna. Ratsastuslinjalle on jatkuva haku, ja kiinnostuneita opiskelijoita kehotetaan lähettämään hakemuksensa rehtoreille mahdollisimman pian.

Lisätietoja antavat:

Kristiinankaupungin lukio
Hanna Pylvänäinen, rehtori
Puhelin: +358 40 159 8071
Sähköposti: hanna.pylvanainen@krs.fi 

Kristinestads gymnasium
Peter Grannas, rehtori
Puhelin: +358 40 706 3634
Sähköposti: peter.grannas@krs.fi 

Maarit Söderlund, Kristiinankaupungin sivistysjohtaja
Puhelin: +358 40 556 5733
Sähköposti: maarit.soderlund@krs.fi 

Siirry "Uutiset"-sivulle