Uuden päiväkodin harjannostajaisia

24.01.2020

Torstaina 23.1.2020 vietettiin kaupungin uuden päiväkodin harjannostajaisia! Paikalla oli kaupungin, urakoitsijoiden ja alihankkijoiden edustajia sekä lapsia Seeprat päivähoito-osastolta. Ohjelmassa oli puheita, laulua ja musiikkia, ja tarjolla oli lohikeittoa ja jälkiruuaksi kahvia ja täytekakkua. Päiväkoti viimeistellään kevään aikana.

Päiväkotirakennus, Köydenpunojankadulta katsottuna.

Harjannostajaiset järjestettiin siinä tilassa, josta tulee päiväkodin voimistelusali. Päivähoitoryhmä Zeeproilla, joka koostuu iloisista viisivuotiaista, oli vanhimpana ryhmänä kunnia esittää yleisölle kaksi laulua.

Kaupunginhallituksen edustaja ja ruotsinkielisen koulutuslautakunnan puheenjohtaja Henrik Antfolk totesi, että tämä on ollut suuri hanke kaupungille. Uusi päiväkoti kuvastaa vahvasti sitä, että Kristiinankaupungissa panostetaan lapsiin ja se heijastaa uskoa tulevaisuuteen.

Sivistysjohtaja Maarit Söderlund ilmaisi iloitsevansa siitä, että kaupungin edustajat ovat saaneet olla mukana hankkeessa ja vaikuttaa osaltaan rakentamiseen, minkä ansiosta sekä lapset että henkilökunta tulevat varmasti viihtymään tässä uudessa päiväkodissa. Edustajilla on mm. ollut mahdollisuus vaikuttaa materiaaleihin, väreihin ja muotoihin, ja lasten liikkumiseen arjessa on panostettu.

Yhteistyö ja tiedotus on toiminut hyvin kaikkien mukana olleiden välillä. Päätöksenteko on ollut joutuisaa ja talousarvio on pitänyt.

Mika Rajamäki pääurakoitsija Astorasta totesi, että he ovat rakentaneet päiväkoteja ympäri Suomea, ja että tämä on yksi parhaista tähän mennessä! Huomaa, että Kristiinankaupungissa on haluttu panostaa laatuun ja hyviin ratkaisuihin.

Tarjolla oli lohikeittoa, kahvia täytekakun kera sekä vapaata yhdessäoloa samalla kun Lapväärtin kansanopiston opiskelija Johannes Palomaa viihdytti yleisöä elävällä musiikilla.

Päiväkoti valmistuu kevään aikana ja se otetaan käyttöön kesällä. Syksyllä toimintansa aloittavat kaikki päiväkodin osastot mukaan lukien aamu- ja iltapäivätoiminta nuoremmille koululaisille. Kuudella eri osastolla tulee olemaan noin 125 lasta. Päiväkoti saa oman keittiön ja oman ruokalan, missä myös viereisen ala-koulun oppilaat saavat lounastaa.

On kaupungin valttikortti, että saamme niin mahtavan päiväkodin, joka sitä paitsi sijaitsee aivan oivallisella paikalla molempien ala-koulujen välissä kaupungin keskustassa, mikä helpottaa vanhempia heidän jättäessä ja hakiessa lapsiaan päivähoidosta ja koulusta. Toivon mukaan uusi päiväkotimme voi myös osaltaan myötävaikuttaa siihen, että kaupunkiin muuttaa uusia lapsiperheitä.  

Uuden päiväkodin ohella myös Kristinestads skola on hiljattain remontoitu, ja Kantakaupungin koulua tullaan laajentamaan.

 

Siirry "Uutiset"-sivulle